Destination Asia!

Mina damer och herrar, som utlovat kommer här premiären av vår förväntade bloggsuccé likt en försenad julklapp i vintermörkret. Resesällskapet har nu varit hemma i Sverige i över en vecka. För undertecknads del är det verkligen dubbla känslor. Såklart är det skönt att vara på plats hemma och vara frisk men samtidigt kan man inte annat än längta tillbaka till paradiset. För det var precis var det var - en oförglömlig paradisresa! Men livet rullar vidare och tro det eller ej, det går fortare än vad man tror att vänja sig vid nya miljöer. Såhär i mellandagarna hoppas bloggredaktionen att alla läsare hade en riktigt god jul. och önskar alla ett gott nytt år. Det gör vi här medden efterlängtade premiären av Destination Asia:


Bloggsuccen!

Det vill sig inte med bloggsuccen. MEN VI GER OSS INTE! Håll ut lite till.

God Jul förresten!

kram matte!


Burr!!

Det är verkligen kallt!! Igår sprang jag 50min distans i 17 minusgrader..mina lungor värkte! Idag blev det intervaller med Lukas. (4-3-2-1) x 2 och det kändes helt okej. Bra att jag har Albin och Lukas här hemma!

Har precis fått träffat min brorsson Kristoffer. Världens gulligaste lilla bebis. Jag fick till och med äran att mata honom. Han är så lugn och mysig.

Jag underhåller bloggen lite för att snart kommer ett videoklipp som håller pa att redigeras.

Nu ska jag titta på derbyt mellan Åsbro och Askersund. Division 3 innebandy när den är som bäst!

kram matte!

Hemma med halmen!

Nu befinner jag mig hemma i Askersund och det ar ett vackert vinterlandskap ute. En temperaturskillnad pa 45 grader!! Nasan har redan borjat runnit. Far val se om det bryter ut nagot snart. Jag har ju klarat mig hela resan fran sjukdomar och magbesvar. Mitt immunforsvar ager!!

Kanns konstigt att var hemma. Det ar som om jag drommer, har inte riktigt forstat det an. Jag har inte sovit pa tre dygn (nattbuss igar natt och flyget inatt) och nu ar klockan 23.00 Thailand tid men tror ni jag ar trott eller?? Nej. Vad gar jag pa??

De hade  gjort spar for langdskidakning pa IP har i Askersund och jag fick jattelust att ta en tur. Men med tanke pa somnbristen, alla restid och kylan tror jag att jag vantar. Kanner dock att jag haller pa att explodera snart. Jag ar overgodd och sa fylld av energi, min kropp vill rora pa sig. Nu ska jag forsoka fa igang kroppen som har vilat fran hard traning. Ska smyga igang lite forsiktigt men sedan ska den plagas!!

Nu ska jag fordriva tiden vid datorn. Tacosmiddag och "Pa sparet" efter det.

Halsningar Matte


Djupt berorda!!

Jag och Frasse befinner oss nu, efter en natt pa V.I.P bussen, i Bangkok. Vi har atit frukost och kollat om Annika hade fatt minneskortet (hemliga bloggprojektet), det hade hon.

Nu bar det av till det sex vaningar stora shoppingcentrumet MBK. Frasse som fortfarande ar lite trott efter dengufebern ovar att ta det lugnt. Klockan 00.30 flyger vi hem till Sverige. Blandade kanslor ma jag saga.

Jag och Frasse blev djupt berorda over ditt inlagg Annika! Vi kan inte annat an instamma. Men 20000 Bath?? Hon ar helt otrolig.

Som skrivet: mot MBK!!

Nasta inlagg skriver vi troligen i Sverige. BLOGGSUCCEN KOMMER ATT PUBLICERAS INNAN JUL! HALL UT! DET AR VART VANTAN!




Kramar fran Frassematte!




I Bangkok for tredje (och sista?) gangen!

Hej Sverige!

Nu sitter jag har ensam i Bangkok. Men det ar faktiskt inte sa ensamt som det later. Tvartom sa ar det ganska skont att strosa omkring pa egenhand och bara gora som man vill. Tex prova bh:ar i tva timmar pa MBK. Det skulle ingen statt ut att vantat pa.. :P Jag kom till en lugn Khosan road klockan sex imorse. De enda som var vakna var fulla manniskor som inte hade lagt sig an och lite fler vilsna backpackers som precis som jag forsokte hitta boende. En australiensk kille kom fram o pratade med mig tva ggr och satte sig aven brevid mig nar jag kakade frukost men var for full for att komma ihag att vi redan hade halsat haha :P Det tokiga med att vara uppe sa tidigt ar att ingen har checkat ut an sa det tog en timme innan jag fick ett rum. Jag hittade iaf ett billigt (190 bath=40 kr) som iofs hade en stenhard sang utan tacke, men det duger for en natt.

Nar jag la mig for att sova en timme eftersom jag knappast sov nagonting pa nattbussen hit sa kom jag pa att jag inte hade nagon vackarklocka.. Min mobil blev stulen nagonstans kring Laos och nagon vackarklocka har jag inte direkt burit omkring pa. Sa det blir ju ett litet problem till imorn nar jag maste upp kl 6 imorn bitti for att aka kl 7 till flygplatsen. Men det ar nog bara att fraga nagon av hotellpersonalen (som for ovrigt sover pa en madrass vid den s.k receptionen) om de kan knacka pa och vacka mig.

Annars idag sa har det mest varit shopping. Har handlat alldeles for mycket som vanligt och forstar inte hur jag ska fa med mig allt hem. Efter MBK sa slingade jag haret och pa vagen hit sa kopte jag glass i smakerna jordgubb-banan, apple-tranbarsorbet och blabar. Mums! :) Jag har passat pa att unna mig extra mycket den senaste tiden. Jag och Matte har tillexempel atit tre efteratter vissa dagar haha! Men sa ska det vara nar man ar pa semester ;) 

Jag alskar verkligen att resa!! Det finns nog inte mycket mer som ar battre.. Men man maste ju vara hemma emellan ett tag ocksa for att uppskatta att komma ivag sa jag skulle inte vilja vara ute for lange i strack. Vi har skrattat sa mycket pa den har resan men vi har aven gratit.. Vi har haft manga kanslosamma stunder och motgangar som vi har tagit oss igenom. Den har resan har gett mig sa otroligt mycket mer an  ta med mig hem an bara 200 sonderkliade myggbett pa benen. Erfarenhet, oppenhet for andra kulturer och levnadssatt, djupare vanskap och framfor allt- ett minne for livet!! Jag vill verkligen tacka mitt resesallskap for allt harligt som vi har varit med om, utan dem hade den har resan aldrig blivit sa bra som den blev!

Jag kommer antagligen inte att gora en likadan resa igen men att vara backpacker har verkligen gett mig mersmak for att aka ut och se varlden. Nasta resa kanske blir till Australien (om det blir som jag vill) eller till anna helt anna plats i pa var jord, vem vet? Jag ar bara sa oerhort glad och tacksam for allt jag har fatt uppleva!

Imorn aker jag.. Da ar det slut. Inget mer Asien. Inget mer Thailand. Da ar det hem till kalla Sverige och vardagen. Men jag ska forsoka att inte deppa ihop. Sjalvklart ska det bli roligt att komma hem ocka. Jag har ju trots allt en underbar pojkvan, vanner och familj som vantar pa mig :) Och det om nagot ar jag annu mer tacksam over :) De betyder mer an alla resor i varlden.

Nu ska jag ga och kaka varrullar! Sedan blir det sangen.

Imorn ses vi!! :)

Stor kram Annika <3



Min bastaste vanner :)



Ett av alla resans flum :P


Rapport fran sjukhuset!!

Har nattat Frasse som mar battre och battre. Doktorn har sagt att han troligen kan lamna sjukhuset imorgon. Sjalvklart hoppas vi ocksa pa det men vagar knappt gora det.

Maste skriva detta. Jag gick in till en skraddare igar for att be de skraddarsy nagra skjortor. Fick de idag och tre av fyra satt bra. Nar jag kom till sjukhuset visade jag Frasse de och sag hur avundsjuk han blev. Lotta Fransson kom med den goda iden att vi kunde be en skraddare komma till sjukhuet. Jag tankte att det kunde bli svart..men inte alls. Jag fick tag pa ett nummer till en skraddare sa vi ringde och han kom pa 30min och borjade mata och ha sig. Eftersom jag inte var nojd med en av mina skjortor bad jag honom gora en till mig ocksa. Frasse slog till pa 5 skjortor i fargerna rod, svart, vit, bla och gra. Jag svart x 2, vit, gra och en rutig/fargglad. Vi fick betala 3750 Bath var vilket motsvarar 750 kronor. Fatta!! Fem skraddarsydda skjortor med bra kvalitet (jag sydde upp for tva ar sedan sa jag vet att kvaliten ar bra) for 750kr!! Helt otroligt. Skraddaren var den trevligaste manniskan pa jorden.

Jag alskar trevliga manniskor!! Da befinner jag mig verkligen i ratt land. Vilka fantastiska manniskor det lever har!!

Har kommer en liten film pa Frasse for att visa att han mar bra:

Kram Matte!


2 dagar kvar pa resan!


Tjabba Tjena Halla!

Matte och jag precis kommit fran Frasse pa sjukhuset. Det kandes skont att han inte hade nagon feber och kunde ata sjalv for forsta gangen nu nar vi akte.  Jag hoppas hoppas verkligen att Frasse mar tillrackligt bra imorn sa att han kan fa aka med nattbussen till Bangkok. Det hade varit sa kul om vi kunde aka tillsammans alla tre som det var tankt och umgas och shoppa de sista dagarna i Bangkok. Det var anda riktigt jobbigt att lamna honom eftersom jag inte vet om vi kommer att ses imorn. Men vi ses ju iaf pa nyar sa det ar ju en liten trost :)

Nu kanns det som att man bara gar och vantar pa att aka hem. Imorn aker jag med nattbussen till Bangkok for att pa torsdag morgon aka hem.. Ena stunden sa kanns det kul att komma hem och traffa alla igen och jag ser ifram emot det for att sedan bli deppig fem minuter senare och verkligen inte vilja aka hem. Just nu kanns det sa trakigt eftersom Frasse ar sjuk ocksa.. Det var inte sa har man trodde att de sista dagarna skulle bli.. Och att komma hem till -20 C som vi horde att det skulle vara i Sverige kanns inte sa lockande nar man ar van att kunna ga runt i bara shorts och linne dygnet runt.

Igar klippte jag mig! Det var skont att ta ut flatorna eftersom flera anda hade gatt sonder. Idag hjalpte jag Frasse att ta ur flatorna ocksa, det sag ganska roligt ut och bilder kommer sakert pa det senare.

Sa har sag iaf jag ut nar jag hade tagit ut dom. Lite 80-tals rock sadar ;P



Och sa har blev det efter att jag hade klippt mig :)



Solnedgangen ar verkligen vacker:)



Jag avslutar med en bild pa var allas Kristoffer Fransson fran nar han var frisk och vi var ute och han gjorde elddans pa stranden :)



Kramar till alla!
/Annika

Frassenytt!

Nu kom doktorn nyss. Han undersokte och konstaterade att allt var bra. Om allt gar bra sa kan Frasse fa lamna sjukhuset imorgon tisdag. Vi far se. Vi ska inte stressa utan lata allt vara under kontroll forst. Han har ingen feber alls nu och det ar ett gott tecken sa doktorn. Nu duschar Frasse och sedan blir det lunch.


Frassenytt!

Jag och Annika sov som skrivet over pa sjukhuset inatt. Frasse mar battre idag, kanner sig piggare. Hans blodplattar har dock sjunkit men enligt lakaren ar det "planenligt". Fas 2 innebar att febern gar ned (han har knappt ngn feber alls nu och att blodplattarna sjunker). Han fick nytt besked om ustrivningsdag och det blir tidigast onsdag. Kanns lite sadar eftersom vart plan gar torsdagnatt. Men det blir nog bra. Frasse fick en liten depp eftersom han missar shoppingen i Bangkok han sett framemot sa mycket. Vi forsoker fa honom pa battre humor.

Hoppas innerligt att han far lamna sjukhuset pa onsdag.

Halsningar,
Matte!


Senaste nytt om Frasse

Ar pa sjukhuset nu och passar pa att rapportera om laget med Frasse. Han ar inne pa sin femte dag med feber och lakaren forvarnade att just den femte dagen skulle vara mest kritisk, sa blev det ocksa. Han mar samre och ar svag, men allt ar under kontroll. Han far basta tankbara hjalp och behandlig av de jattetrevliga sjuksystrarna och lakarna. Vi hann ocksa traffa Lotta och Kent en svang har pa sjukhuset, de aker hem inatt.

Var plan innan Frasse blev sjuk var att aka nattbuss till Bangkok imorgonkvall (mandag) for att anlanda till Bangkok tidigt pa tisdagmorgon. Nu blir Frasse utskriver tidigast tisdag. Frasse ar bekymmrad over all shopping han missar :) Hoppas bara att han blir battre sa vi inte missar planet hem. Nu ska jag ga och gora honom frisk med mina positiva krafter. Fast arligt talat tror jag hans varden skulle sjunka mer om jag drog igang nagon show pa rummet. Jag far leta i mitt arkiv efter mer lugnare och mer harmoniska underhallningsformer.


Har bjuds det frukost pa sangen i Vietnam.

Frasse och Annika halsar!!


Grattis Elina!

Igar strulade tekniken men idag gar det battre.

Ni som har fatt nog av Mattias Karlsson vid det har laget bor INTE kolla pa klippet!

Jag passar pa att sla tva flugor i en small. Elina fyllde 20 ar igar och jag har ett uppmarksamhetsbehov utover det vanliga. Har kommer darfor en liten fodelsedassang eller ska vi kalla det rapp?




Higher!!

Idag har det varit slappare an slappast har pa Karon Beach. Jag och Annika kakade frukost vid 11 och sedan har vi legat vid stranden. Ok, vi var lite hurtiga och gick en langpromenad pa stranden men annars har vi legat och last eller pratat i vara solstolar. Vi lag dar framtill solnedgangen, den var som vanligt otroligt bedarande.

Nu klipper sig Annika och vaxar bikinilinjen (tors jag skriva det har?). Jag har nyss lyssnat pa vinnarlaten fran idolfinalen igar. Den basta vinnarlaten hittills i idol! Jag tyckte Calles version var battre an Eriks:

 



Dagens solnedgang!!

//Matte!



Rapport fran sjuklingen...

Hej!

Som matte och annika berattat har jag fatt denguefeber. det orsakas av smitta fran myggor och det finns inget vaccin emot det. Det ar ganska vanligt att svenskar far det i de har landerna och det ar i de allra flesta fall nagot som gar over efter ungefar en vecka och ar ganska ofarligt. dengueviruset gor dock att man far mindre blodplattar vilket kan om man har otur orsaka inre blodningar. det ar darfor jag halls kvar pa sjukhuset tills pa tisdag (om de inte hinner andra sig). Jag ar inte speciellt orolig och jag vill inte att ni ska vara det dar hemma heller. Det jobbigaste just nu ar att jag kanner mig sa svag och yr samt att det ar jobbigt att ligga ner hela tiden,  jag far ont vilket stallning jag an vrider mig till...

Idag har mamma och kent varit har hela dagen och hallit mig sallskap och pysslat om mig. Det betydde jattemycket att de kom pa besok! Imorgon kommer ankan o matte igen och med tanke pa underhallningen de bjod pa i forrgar ar jag inte orolig att jag ska behova ha trakigt!

Alla pa sjukhuset ar jattegulliga och vanliga och jag blir uppassad hela tiden. Som ni marker har jag ocksa lyckats hitta en dator sa nu kan jag roa mig lite mer nar jag orkar, ska bara ga pa jakt efter ett par horlurar sa blir det komplett!

Ha det gott allesammans sa hores vi!

Kram
Frasse


Mingolf: Matte VS Ankan

Da var det dags for den storsta duellen under resan. Jag pratar sjalvklart om den stora drabbningen mellan barndomsvannerna Annika Owen och Mattias Karlsson. De representerar inte bara sig sjalva utan ocksa sina resperktiva grannar pa Timotejvagen och Prastkragevagen i Askersund. Mycket star pa spel. Vinnaren bjuder pa en efterratt. Nu kan vi inte vanta langre. NU KOR VI!!


Ankan glad och avslappnad innan matchen.


Lycklig efter att ha fatt i bollen.


Underhallningspaus..


som var en av de maktigaste nagonsin!

Efter 16 hal forvandlades minigolduellen till en riktig nagelbitare. Mattias hade ett tag fyra slags ledning men Annika knappade in och nar Annika borjade fokusera infor sitt slag pa det 17:e halet var stallningen helt lika. Annika som ar en humorsspelare spelade forvanadsvart sakert och fick i bollen pa tva puttar. Mattias, sakerheten sjalv, lyckades ocksa med lattnad pricka bollen pa tva puttar. Infor sista halet var stallningen 56-56, alltsa helt lika. Mattias borjade det sista halet och det med en riktig miss. Han puttade bollen out of bounds och fick plikta ett slag. Han visade dock kyla nar han satte dit bollen pa det tredje men gramde sig over sin miss. Annika som genom duellen vaxt till en sakerhetsspelare utan nerver lyckades efter en mindre lyckad forsta putt fa i bollen pa tva slag.

Vinnaren i minigolfsduellen ar. Med ett slags marginal. Timotejvagens Annika Owen!!

Det var med nod och nappe jag klarade av att skriva detta inlagg.

Ska hora av mig till Frasse idag sa jag skriver har senare idag och berattar hur han mar.

Kram fran en fortfarande besviken Matte!

Frasse har dengufeber!!

Tjolahoppsan!

Nu har Frasse lagts in pa sjukhus. De tog massa prover och blodproverna visade att han har dengufeber. Han maste stanna i ca fyra dagar for att vara saker pa att det inte blir varre. Han fick iaf ett valdigt lyxigt rum som en egen svit och det fraschaste boendet pa hela resan. Han har roomservice, platt-tv, panoramafonster med jattefin utsikt och varldens storsta dusch. Det ar nastan sa man sjalv vill bli inlagd :P Det ar ett jattestort och frascht sjukhus med engelsktalande lakare som tar val hand om honom. Vi har varit med honom idag pa sjukhuset och imorn kommer Lotta och Kent. Frasse tycker sjalvklart att det ar jattetrakigt att han missar de sista dagarna som han hade tankt utnyttja till att pressa pa stranden.
Vi som ar friska i resesallskapet har kollat pa solnedgangen, atit middag och spelat minigolf :) vann!

En film fran elandet :(



Annika utfor yoga i Panoramafonstret


Har pratar Frasse med pappa Kurt och ater gratismat ;)

 
Lite musch maste man ju sjalvklart ocksa ta sig tid for


Solen ar faktiskt inte sa tung som man kan tro :)

Puss o Kram Annika och Matte

Phuket igen!

Hej hopp!

Nu befinner vi oss i Phuket igen. Frasse har blivit sjuk (har jag skrivit detta tidigare?). Han har hog feber och vark i kroppen. Om han inte mar battre imorgon aker vi till sjukhuset. Darfor akte vi inte som vi planerat till Ko Lanta for dar har de inget bra sjukhus. Har pa Phuket finns ett mycket bra sjukhus for turister, om det nu skulle visa sig behovas. Hoppas han mar battre snart for det ar trakigt for honom nu nar sista veckan borjan. Jag kan ocksa vara arlig och skriva att det ar drygt att vara frisk och behova ta hand om en sjukling. Man kanner sig lite last.

Det blir nog mest sol och bad dessa tre/fyra dagar innan vi beger oss till Bangkok och shoppar. Det var Frasse sa orolig for, att han inte skulle orka shoppa :) Tur att vi har Annika med oss som redan (enligt mig) shoppat tillrackligt som kan assistera honom. Men det skulle inte forvana mig om hon shoppar lite till sig sjalv ocksa, hon har ju trots allt svart balte i shopping.

Vi har bytt varat 8 kvadratmeter stora basturum till ett mycket storre rum med Air Condition har. Ska bli riktigt skont med en god natts somn. Eftersom Frasse var sjuk ville vare sig Ankan eller Jag dela sang med han sa vi fick dela pa en liten madrass medan han lag och bredde ut sig i dubbelsangen.


Vi bjuder pa en bild fran Hosten 2007 :)


Ps! Till alla er som ar oroliga for Frasse: Jag och Ankan tar val hand om honom och ser till att finnas dar om det skulle vara nagot.

Godnatt onskar Matte och Ankan!

Min dag

Nu ska jag skriva om min fantastiska dag har pa Phi Phi Island.

06.00 Vaknar och kanner mig som en zombie efter alltfor fa timmars somn (Detta ar en party o och framtill klockan 4 hor jag en blandning av klubbmusik, fulla manniskor och massorskan som skriker "Do you want massaaaaaage", "AAAAA seeeexy boooooy", "Maaaassaaaage with happy ending?".

06.30 Ater en kycklingbaguette och en youghurt med smak av citron och honung.

07.15 Befinner mig pa Viking Divers dar vi gor det sista forberedelserna infor vart dyk.

09.00 Slanger mig i vattnet och dyker ned till 16m djup dar jag stannar i en timme. Ser en snall haj, nemofiskar och massa annat.

10.00 Ater ytterligare en kycklingbaguette (det enda som bjods pa baten).

10.30 Simmar fran baten in till land och promenerar till Maya Beach dar filmen "The beach" utspelas.

11.00 Slanger mig i vattnet igen och gor ytterligare ett dyk.

13.00 Skriver dykardagbok pa Viking divers.

14.00 Ater varldens godaste Thairatt, Masaman Curry med ris. Det ar en gryta pa kokosmjolk, kyckling, notter, curry och potatis.

15.00 Solar och badar

17.00 Somnar pa stranden

18.00 Vaknar pa stranden av att barerna satter igang dunka dunka.

18.15 Sticker ut och springer. Vilken energi jag har pa lopturerna har i Asien!! Riktigt skont!!

19.00 Duschar och tar sedan en timmes Thai massage. Jag bad om hard massage och det fick jag. Hon fullkomligt hoppade pa mig och knackte sonder mig totalt. harligt!!

20.00 kollar pa en film som Viking Divers har gjort fran dagens dyk. Valdigt bra film!!

21.00 Ater middag med Ankan. Frasse ligger hemma med feber och mar inte bra. Den har gangen blev det en soppa. Kokosmjolk, kykling, citron, ingefara, chili och lok.

22.00 Ater gelato. Tva skopor glass med smakerna hasselnot och vit choklad. Resans godaste glass!

22.30 Slar mig ned vid ett internettcafe. Det ar svindyrt har!! 120 Bath for en timme. Brukar ligga runt 20-30 Bath.

Det var meningen att jag skulle beskriva allt mer men jag hade ingen ork. Sorry!

Godkvall,
Matte!


En vanlig dag pa resan


Idag har varit annu en slappardag :) Imorn blir det dykning! :)


E rolig funktion med min nya kamera ar att man kan overdriva leendena i efterhand om man inte ser tillrackligt glad ut ;P
En rolig funktion med min nya kamera ar att man kan overdriva leendena i efterhand. Har ser ni hur kul man ser ut da ;P


Strike a pose



Viewpointen pa Phi Phi



Min alskade barndomsvan :)

Vilken Matte giller ni mest??



ELLER



????

Kort inlagg

Idag har vi solat, atit, jobbat med blivande bloggsuccen, jag har tranat och nu sitter jag vid internet en svang for att fordriva tiden lite. 

Igar gjorde Frasse en sjukt kul grej men jag skriver inte vad for det kommer troligtvis publiceras har om ett tag. helt sjukt och stort var det!! 

Eftersom det var Kungens fodelsedag igar och alla barer och dansgolv var stangda sa ska vi gora ett nytt forsok ikvall. 

Hare bra,
Matte! 

Phi Phi!

Hej Hej!

Igar kom vi till Phi Phi oarna fran Krabi. Det ar valdigt internationellt mot flera andra stallen vi har varit pa och jattemycket svenskar. Det ar valdigt fint har forutom nar det ar lagvatten sa att halva havet forsvinner och allt man ser ar en lerig sandbotten med massa stenar. Igar fick jag och Frasse sjalvklart for oss att bada nar det var ebb (ingen annan badade) och gick ut i leran. Det var en hel del vassa stenar sa nar vi hade gatt en bit och det fortfarande bara var vatten upp till fotknolarna sa fragade vi en thailandare pa en bat om han kunde skjutsa ut oss till djupare vatten sa att vi kunde simma lite. Han var jattesnall och gjorde det men nar vi hoppade i sen sa var det en hel del stora stenar och det borjade morkna ocksa sa efter ett tag borjade vi ta oss in till land igen. Da simmade jag in i en stor, svart, sjoborre med langa vassa taggar sa att jag fick sju langa stickor in i foten. En kunde jag dra ur pa en gang men de andra satt sa djupt in att de inte gick att dra ur. Sa vi tjoade lite och fick nagra israeliska gubbars uppmarksamhet som satt i en liten gummibat en bit in mot land. Eftersom det gjorde ganska ont (sjoborren hade nat gift eller liknande sa det sved ganka rejalt) sa fragade vi dom om vi kunde fa aka in med dom och det fick vi. Jag gick till nan fotvard grej och fragade efter en doktor som kunde hjalpa mig att dra ut piggarna men de sa att det inte behovdes utan gnuggade med en lime och nagot rott klet. Sen gjorde det faktiskt inte ont langre sa vi gick hem. Matte och Frasse lekte lite doktor och forsokte fa ut taggarna med pincett men det gick inte. 

Till raga pa allt sa hade Frasse lamnat sina sandaler pa en stor sten pa stranden som vi inte kunde hitta nar vi kom iland igen for att det var sa morkt da.

Men for att lugna min kara mamma sa fragade vi en tjej pa en dykningsfirma om de dar sjoborrarna eller vad det nu var ar farliga men hon sa att det inte var nan fara utan att piggarna formultnar av sig sjalva i foten sa det ar bara att lata dem vara.

Ikvall hade vi tankt att festa och ha en riktig brakutgang eftersom vi inte har festat sa jattemycket pa resan men da fyller sjalvklart den thailandska kungen ar sa allt ar stangt och ingen gar ut. Typiskt! Men vi tar igen det imorn istallet :) En annan som fyller ar idag ar Frasses mamma Lotta! Ett stort grattis till henne! :) Vi traffades ju i Krabi nar hon och hennes kille Kent kom dit pa semester. Det var valdigt kul att fa traffa dom och dom var jattetrevliga och roliga bada tva :) Forsta kvallen sa skulle vi motas pa deras hotellrum inna vi gick ut och at tillsammans och da hade de dukat upp med en svensk buffe! Det var fullkornsbrod, kaviar, julmust, glogg, mandlar, russin, Ahlgrens bilar och frukt. De hade aven kopt musli och knackebrod som vi fick ta med oss. Valdigt uppskattat! :) Som gradden pa moset sa bjod Lotta oss pa middagen! Jag at en god lax med pasta och pestosas och bjornbarcheesecake :)

Sista kvallen sedan i Krabi sa bjod vi tillbaka lite genom att fira Lotta i forskott med en sang och prestenter. Frasse gav ett par foppatofflor, fina bordstabletter och blommor fran Bali fint invirat i en sarong. Matte bjod pa efteratten till de bada och jag gav henne ett par salladsbestick.

Idag har vi gatt upp till en utsiktsplats dar man sag ut over on. Det var jattevackert och vi tog massa fina bilder som sakert kommer att publiceras senare. Efter att gatt upp for alla hundra trappstegen sa var jag helt skakig i benen och till och med dom valtranade killarna var lite darriga.

Nehe nu trottnar killarna pa mina bibelinlagg. Nu ska vi ga och ata och Matte och Frasse ska ta sig an en utmaning att ata en 800 gram hamburgare med massa tillbehor pa en halvtimme. ska bli spannade att se om de klarar det men sa hungriga som de brukar vara sa ska det nog slinka ner ;P

Maste bara avsluta med att jag har gjort flator och kopt en kamera! En rosa :) 

Kraaaaam Annika 

Vad hande?

Vaknade 09.00 vilket ar sovmorgon for mig. Jag vande mig och kollade in Frasse och Ankan om de ocksa vaknat till liv men det hade de definitivt inte (De pratade om att sova ut igar och da far jag nog vanta till 13.00 innan jag kan ata frukost). Jag lag och funderade pa vad jag skulle gora da jag fick en snilleblixt. Jag drog hastigt pa mig narmaste kladtrasor, sprang fort ut fan vart 6 kvadratmeter stora rum, armbagade mig fram langs gatorna (ok, det var inte en kotte ute pa gatorna) och till slut fann jag internetcafet. Knappade mig in pa Aftonbladets hemsida och fick da se att min lilla snutteplutta Tove inte fick en finalplats i Idolfinalen :( Men desto mer tid for mig att forsoka fanga hennes uppmarksamhet da hon inte behover jobba med nagon skiva :)

Optimist = Ser aldrig problemen utan mojligheterna



Idag ar det stralande sol har pa Phi Phi Island sa det blir "Ge-skinnet-vad-det-tal" pa stranden. Forst ska jag bara vanta in sjusovarna.

Coach Patrik: Jag haller med dig om att det inte finns nagot annat i livet an traning. Jag tranar varje dag har nere. Jag tranar pa att vila. Rakna med mig den 12/1!

Many hugs from Matte Li Patte Li Patte Li Pooooooo!

Bilduppdatering!

Vi har fyllt minneskort efter minneskort med bilder och filmer fran var underbara resa. Dessvarre far ni blogglasare bara ta del av en trettiondel av allt detta. Men for att stilla lite av er nyfikenhet kommer har ett axplock fran de senaste dagarna:



Matte pa toppen av Mt Agung med en liten religos figur vid sin sida som vi offrade pengar till for att fa en lyckosam nedvandring.



Frasse pa den vackra solnedgangen i Phuket i Thailand.


I Krabi hade vi ett kart aterseende med Lotta och Kent som vi tillbringade tre dagar med dar.



Bland annat larde Frasse mor att snorkla. Efter teorigenomgang och sakerhetsforeskrifter kunde mor ta sina fortsa andetag under vatten. Bada lyckades dessvarre att blunda nar allt skulle forevigas.


Frasse och Matte klattrade pa en bergsvagg i Krabi. Har ar Frasse i en stilstudie :)


Matte och Annika njuter efter en omgang 60 min Thaimassage som kostade oss 33 kronor per person.

Tack och adjo!

Just det!!!

I Bangkok innan hemresan ska de shoppas i tva dagar. Alla slaktingar eller ni som kanner er vard en julklapp eller fodelsedagspresent kan val vara snalla och skriva en kommentar vad ni onskar er fran mig. Kom ihag at det inte far vara for stor och tungt. Nu tanker jag i synnerhet pa min familj. Pappa, Mamma, Jessica, Jesper, Andreas och slakten! Snalla kommentera (Om ni onskar er billig viagra eller en uppblasbar Barbara, som jag vet du var sugen pa Jesper, sa maste ni inte skriva i kommentarfaltet dar alla andra kan lasa...det duger med ett mail).

PS! Tack for kommentaren Gurra. Jag forstor att Loplabbet vantar pa mig.

/Matte den har gangen ocksa!


Krabi!

Vi befinner oss nu i Krabiprovinsen som ligger 2h oster om Phuket. Vi vid i Au Nang beach hyfsat billigt menrummetar i bra skick. Det roligaste med tiden har har varit att traffa Frasses mamma Lotta och hennes kille Kent. Skont med lite nytt folk och dessutom bjod de oss pa svensk buffe: Julmust, alhgrens bilar, pepparkakor, mandlar, russin, fullkornsbrod med kaviar och sist men inte minst glogg. Mycket uppskattat.

Idag har jag och frasse klattrat en halvdag. Det var kul och kravande. Efter det blev det sol och bad pa en mysig strand. Dar at vi jattegoda majskorvar (eller ska det vara kolv?) och Pad Thai. Efter det akte vi baten tillbaka till rummet. Snabbt ombyte for mig och sedan ett hart intervallpass. Har den senaste tiden (forutom alla andra aktiviteter vi gjort) kort distans sa det var skont att kora skiten ur mig. Korde klassikern (3-2-1)x3 med 1min joggvila. For er icke-lopare betyder det att jag springer tre min, joggar en minut, springer tva min, joggar en minut, springer en minut och sedan kor jag detta tre ganger. Hoppas ni forstor, men annars gor det inte sa mkt. Uppvarmning och nedjogg langs stranden. Finns bara ett ord: HARLIGT!!!

Vi at avskedsmiddag med Lotta och Kent. Det blev Indiskt kvallen till ara, Lotta fyller namligen 49 ar den 5:e December! Trevligt och gott var det.

Nu gor Frasse flator i sitt har nagonstans och Annika irrar val omkring :) Nu ar det bara tva veckor kvar. Ska se till att njuta av resan som ar kvar.



Kramar Matte!

Svearike!

Jag - Klara, har ju inte varit så jätteaktiv på denna blogg, eftersom jag har bloggat på annat håll, resdagboken!
Men nu tänkte jag skriva ett sista inlägg här för att knyta igen påsen så att säga.

IGÅR ÅKTE JAG HEM!
Gick upp klockan 04.50 Thailandsk tid (har vant mig så vid engelskt tangentbord att det är jättesvårt att komma ihåg att man faktiskt kan använda äåö nu!) och var på flygplatsen kl typ 07.00.
Gaten var öppen, bara att checka in och vänta.
Allting gick finfint, gick ombord på planet, värsta fint med egen TV och tusen filmer att välja mellan. Morotskaka till efterrätt Mattias! God dessutom!

MEN!
När vi närmar oss Helsingfors säger piloten i högtalarna att "Tyvärr så har det utbrytit en strejk på Helsingsfors flygplats." MEN TJENAMORS VAD KUL. Så när vi väl landar finns det ingen snubbe som kör lastbilen som har trappan.
Så vi är typ fast i flygplanet. I över en timma!
Och mitt vidareplan mot Sthlm har avgångstid 16.00. Jag kommer ur planet kl 16.27 typ.
Springer till första bästa tavla där det står att planet ska avgå 16.30 från gate 19. FINAL CALL.
Gate 19 ligger typ en mil åt andra hållet.
SPRINGER SOM EN GALNING FÖR ATT HINNA OCH NÄR JAG VÄL KOMMER FRAM ÄR DET INGEN DÄR.
FAAN. Jag missade det. Tänker jag. FAST. Sen dyker en liten flygvärdinna upp och säger att jag kan gå på.
TACK.

Fast. Väl i planet får vi vänta 2H TILL! För att det inte finns några snubbar som kör bagage!! ALLA SITTER JU OCH STREJKAR FÖR ATT FÅ 10 MIN MER KAFFERAST ELLER NÅT.
ALLTSÅ DOM VET INTE VAD DÅLIGA ARBETSFÖRHÅLLANDEN ÄR.
JAG STOD PÅ MCDONKEN OCH FRITERADE POMMES EN HEL DAG - GICK JAG OCH STREJKADE FÖR DET? NÄ!

Till sist ger dom upp att vänta på bagagen och vi får åka utan dom. Suck.
När vi kommer fram till sthlm så ska alla 150pers som inte har något bagage ställa sig i en kö för att meddela sin adress och vart bagaget ska skickas. Kul. Tog typ 45min.
Dom i kön klagade för att dom hade varit uppe och rest 18h. Duh. När klockan var 20.00 hade jag varit vaken i ca 22h.

Klockan 20.00 typ får jag äntligen gå ut från Arlanda och möta min syster, mina två systerbarn och mamma!
Dom hade t.o.m. gjort en egengjord skylt där det stod VALKOMMEN HEM KLARA!
Tyvärr blev det inget köttbullekalas eftersom klockan var så mycket.

MATTE, FRASSE OCH ANNIKA HA DET SÅ BRA SISTA TIDEN OCH NJUT!
HÄR ÄR DET 5GRADER, REGN OCH KALLT!!
och det är jul också.

RSS 2.0