Nha Trang!!

Jon blund lyckades sova mig igar pa flygplatsen och sov nog 3h i alla fall. 07.00 gick flyget och 08.40 landade vi. Vi fick vara vaskor snabbt och tog en buss till Nha Trangs hjarta dar vi snabbt hittade ett frascht hotell med AC, skona sangar, gratis internet, badrum med varm dusch m.m. for otroliga 3 US dollar per person och natt vilket oversatt till svenska blir 24kr!!! Halleluja!!! Vi bor 100m fran en valdigt lang och fin strand och alla resturanger runt hornan. Kan det bli battre?

Frasse har rekat vart vi kan ta PADI certifikat (dykarcertifikat) och formodligen kor vi igang imorgon. Det tar tre dagar da vi far ova och plugga for att sista dagen gora ett test. Det kostar mellan 1500kr och 2000kr. Frasse maste sin vana trogen jamfora alla olika dykningsforetag och granska de in i det minsta detalj. Da vet jag sedan att jag far det basta.

Idag har jag varit med om en uppenbarelse. Jag gick fra lunchen tidigare (Frasse tjafsade med servitrisen i sakert 20min om nagon apelsindrink han hade fatt betalat for mycket for) for att strosa lite. Jag gick in i en mataffar och det var da jag sag det: FULLKORN!! Det fanns musli, grovt brod, wasa knackebrod osv. sa jag sprang sa fort jag bara kunde till min basta fullkornskompis Annika for att beratta den glada nyeheten. Nu vi jag fram emot frukosten imorgon :) Det blir farskost och skivad banan pa ragbrod och musli med mjolk till det.

 /mAtTe

Underbar tredagarstrip!

Nu är vi hemma igen efter trippen till Ha long bay och det var härligt. Den finaste platsen vi hitills besökt. Första dagen besökte vi grottor, paddlade kajak och åt riktigt god mat på båten där vi också sov. Andra dagen vaknade jag med tjock hals och täppt näsa men försökte ignorera det. Vi gick då upp för en lång lång trappa som slutade längst uppe på en sådan höjd ni ser på bilden (jag snodde den från google). Mycket tjusig utsikt må jag säga. Sedan körde de oss till en stor ö som jag inte kommer ihåg namnet på. Där bodde i alla fall 30000 personer men det märktes inte när vi dumpades av vid en strand där vi skulle bo. Det var knappt en människa där och väldigt vackert. Där åt vi lunch och hängde på stranden ett tag. Frasse och Annika byggde sandslott medan jag ägnade mig åt poesi. Efter det åkte vi till Monkey Ireland där vi fick träffa apor som var otroligt söta men lite aggresiva. Frasse (vem annars) lyckades självklart bli attackerad av en apa och fick rivsår på överarmen (men ni kan vara lugna, han klarade sig från rabies). 

På kvällen åt vi god middag och begav oss sedan från tystnaden och ensamheten till öns centrum där vi gick in på en lite för fin resturang för oss. Vi åt väldigt goda desserter där. Jag själv åt en bananasplit som nästan tog mig till Nirvana. Självklart blev det lite shopping för Annika också men jag kan inte avslöja vad hon köpte. Jag vet inte hur många Askersundsmänniskor som läser bloggen och som vet vem Åsa Johansson är men hur som helst. Man brukar säga att Åsa har "svart bälte i shopping"..jag kan bara säga att Åsa har sin utmanare iform av Annika Owén. De kanske skulle ta en match i shopping..ska vi säga på "Gekås" i Ullared? 

  Trà Cổ - Móng Cái - Biển Vạn Vĩ
Idag gick vi upp och åt våran extremt goda och näringsrika frukost........NOT!!! Jag är riktigt riktigt trött på vit formfranska nu. Det smakar ingenting, mättar ingenting utan lägger sig bara som bukfylla i magen. Idag gjorde det kanske inte så mycket för min förkylning har tyvärr blivit sämre och jag har inte känt någon smak alls idag. Vi fick lunchbuffé på båten väg hem. Massor med gott men jag kunde bara äta med ögat för jag kände inte någon smak över huvudtaget. Jag fick fråga de andra hur maten smakade och försöka föreställa mig det. Luktsinnet har också lagt av. Aja, så länge jag kan se är jag glad :)

Ikväll klockan 22 åker vi till flygplatsen och klockan 07.00 går vårat plan till Nah Trang imorgon. Vi tyckte det var onödigt att betala och sova en halv natt (måste gå upp vid 4) så vi försöker sova på flygplatsen.

En fågel viskade att det finns läsare som uppskattar att jag skriver puss och kram, därför blir det extra många idag. HAHA

PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM

Matte!

Nu drar vi till Ha Long Bay!!

Har atit frukost som ingick i paketresan till Ha Long Bay. Baguette med omelette och det gick val ned. Jag har hoga forvantningar pa denna tredagarstrip, har ju betalat en ofantligt hog summa pengar for aventyret (600kr) dar allting ingar :)

For er som ar intresserade har Annika en stor skuld. Hon ar skyldig mig en miljon!! Ska jag ta lite ranta? 

Det jag kommer att komma ihag med Hanoi var att jag nastan standigt gick hungrig. Fick en rejal blodsockersvacka runt 17 snaret for att sedan komma in i nagot slags svaltlage dar jag blev hyperaktiv. Jag kommer hellre aldrig glomma trafiken och allt (nu svar jag) javla tutande!! Jogginturen och de snabba loppen runt sjon var ocksa minnesvart.

Nu ska vi kila, en tre timmar bussfard vantar oss. Det blir bok och kanske nagon lek med ganget.kramar matte!

Shoppingdag!

Hej alla blogglasare! :)

Nu har precis jag ocxh Klara bokat biljett fran Bali till Bangkok den 27 november. Jag ska folja med henne dit och shoppa for att sedan mota upp Matte och Frasse som bestiger ett berg pa Borneo och vara kvar nar Klara har akt hem. Har fortfarande inte fatt svar fran min chef om jag kan stanna men jag hoppas pa det :)

Idag har det varit en pafrestande dag med mycket shopping och lite somn och mat.. Men rolig ocksa for jag har hittat en massa fina klader :) Bild kommer! Igar hade vi smink och hudvardshopping dag (Jag handlade ca 7 produkter for ca 200 kr ^^ ) och idag blev det bara klader. Helt okej priser men eftersom man bara far ha max 15 kilo packning med sig pa flyget sa var jag och Klara tvugna att skicka hem massa saker vi hr trottnat pa och da kostade det 350 kr for mig respektive 200 for Klara, sa da sparade man anda inte sa mycket pengar.. :S :P

Vi har aven varit pa ett Ho Chi Minh museum, imorse. Det var intressant att ha varit dar men det mesta stod pa Vietnamesiska sa man forstod inte sa mycket och det fanns ingen guide heller. Sa egentligen larde man sig inte speciellt mycket men vi kande oss lite kulturella iaf ;P

Ah imorn blir det Ha Long Bay!! Jag langtar! Antligen sol och bad och fina strander! Det var lange sen nu. Man ar riktigt trott pa det har trafikkaoset faktiskt med allt tutande och avgaserna.. Sa frisk luft ska bli harligt! Vi aker buss imorgon bitti i tre timmar och sen aker vi bat som vi sover over pa en natt och sen aker vi till Gillian Islands (tre oar tror jag) dar vi sover en natt i en bungalow och sen tillbaka till Ha Noi igen.

Lite julstammning far vi har ocksa for de har julbelysning och julstjarnor over nagra gatorn i stan :P Men nu ska jag upp och packa min vaska som (forhoppningsvis) har blivit lite lattare efter alla hemskickade saker :)

Godnatt!

Kram Annika

En Kul-tur i Hanoi

Idag har vi varit lite kulturella och besokt Ho Chi Min museeum. Vi forstod dock inte sa mycket for det mesta stod pa Vietnamesiska och sa far jag vara arlig och saga att mina historiakunskaper om Vietnam sen plugget inte ar bra. Efter museeumturen at vi lunch. Jag at "Fried noodle Singapore style" vilket var mycket gott.

Sedan fyndade jag rejalt. Det finns en guidebok som heter Lonelyplanet som alla backpackers har. I den star allt man behover veta pa en resa. Den kan man kopa om vilket land som helst. Jag hittade en som tacker hela Sydostasien pa nastan 1000 sidor och gissa vad jag fick betala?? 73 svenska kronor!!!! Det ar verkligen OMG!!! Efter det kapet blev jag jattelycklig och lyckan haller i sig fortfarande. De andra ville shoppa sa jag lamnade de och gick till hotellet och bytte om till traningsklader. Jag kanner verkligen for en joggingtur nu. Ska springa runt en liten sjo har mitt i smeten dar jag slipper trafiken och den varsta smogen. Har inte tranat pa nagra dagar nu och jag kanner hur skont det ska bli.Jag och Ho Chi Min pa Ho Chi Min museet. Vi var tvugna att bara langa shorts eller byxor sa detta ar nog inget jag skulle satsa pa annars. Kanske om jag drog upp byxorna lite till sa man fick se hela harligheten och satta ett skarp kring midjan?


Redo for en joggintur. Syns gor jag i alla fall :)

kramar fran Varldens lyckligaste Mattias Karlsson!

I ingenmansland - vid passkontrollen!

Trodde aldrig det skulle handa men byrakratin kring detta slar Rudbeckreceptionen och Marianne Agetoft med hastlangder! Som forklaring ska tillaggas att alla skandinaviska lander ska fa 15 dagar gratis turistvisum nar man kommer till Vietnam!


Vang Viengs lista!

Vang Viengs maste: Tubingen! :D

Vang Viengs vildaste: Annika i leran pa Mud-bar...

Vang Viengs vackraste: Vyn med de storslagna bergen vid Mekongfloden som rann genom byn.

Vang Viengs godaste: Kycklingbaguetten som aterigen blev resesallskapets basfoda.

Vang Viengs sotaste: Ett litet barn fran Laos som Frasse gullade med pa en restaurang.

Vang Viengs haftigaste: Matte och Frasses grott-tur pa gummiringar.

Vang Viengs obehagligaste: Att droger var sa lattillgangliga... (tex Mushroom-meny)

Vang Viengs same: Alex fran Skane som guidade oss genom tubing och nattliv. Hade pabra fran trakten kring Kebnekaise. (same)

Vang Viengs adrenalinkick: Att svinga sig med trapets over floden och slanga sig i vattnet :)

Vang Viengs look-alike: En sjukgymnast fran England som saval till sattet som utseendet var en kopia av Petra Eklund!

Vang Viengs kap: Flygbiljetterna fran Saigon till Jakarta.

Vang Viengs virrigaste: Annika som gick fram och tillbaka utanfor postkontoret fem ganger utan att hitta det.

Vang Viengs lyhordaste: Vaggarna pa guesthouset dar det hordes bade de ena o de andra... ;)

Vang Viengs timing: Annika och Frasse som helt ovetandes lamnade in tubingringen precis i tid for att fa sina pengar tillbaka.

Vang Viengs samsta snalskjuts: Annika som lyckades valta en kajak fyra ganger i hennes desperata forsok att komma upp i den fran tubingringen.

Vang Viengs "borde foras in i Sverige": Restauranger som hade laga bord med sangsoffa omkring, sa att man kan sittligga vid bordet. Pa en del stallen visade dom vanner och andra tv-serier :)

Vang Viengs billigaste: Endast 15 kronor per natt for rummen.

Vang Viengs staende uttryck under tubingen 1: Strack ut din hand och finn en hand i din...

Vang Viengs staende uttryck under tubingen 2: Oh, Jack... (imitation av Titanic-scenen)

Vang Viengs staende uttryck under tubingen 3: Dra in magen sa jag kommer forbi och fram! (med den gnallande reklam-dialekten)
KAOS

Jag pallar inte denna stad mer. Vi har bokat en tredagarstripp till Ha Long Bay ons-fred. Det ska tydligen (flera backpackers och de bilder jag sett) vara helt fantastiskt. Jag langtar sa in i sjutton.

 Vi maste ha placerats i fel del av Hanoi for det ar bara KAOS och inga resturanger. Tur att jag fick lana vara svenska backpackfriends guidebok for dar finns karta over Hanoi med resturanger osv. Det blir att "ata ikapp" ikvall med.

Kramar Matte!


Godmorgon!!

Det tog en stund igar att hitta en resturang. Vi hade ingen koll pa stan och dessutom var det bade morkt och trafikkaos. Till slut sag vi en skylt dar det stod "Pizza, pasta, glass.." och vi styrde vara koser dit. En stor pizza blev det och den smakade underbart efter for manga timmar utan mat. Jag hade ett litet mal forut att jag under denna resa bara skulle ata local-food men igar sprack det malet for Pizza raknas nog inte som local-food. Frasse tog en cykeltaxi hem pga foten medan vi andra irrade omkring ett tag innan vi till slut fann hotellet. Jag somnade bums och vaknade skont utsovd och fylld av energi infor dagens upplevelser. De andra sover fortfarande sott sa det blir till att hanga vid internet ett tag.

Hotellrummet ar valdigt frascht med AC och bra badrum. Vi betalar dock 40 svenska kronor vilket ar lite dyrare an forut med vi far gratis internet dygnet runt sa det vager upp. Dessutom ar internet valdigt snabbt har. Jag har stillat min idolabstinens (har kollat in nagra klipp pa youtube) och Reza ar nog en av mina favoriter men jag tycker de flesta haller mattet.

Har kommer lite mer bilder fran Laos:


Vyn fran vart rum. Att vakna varje morgon med denna utsikt ar inte fyskam va?


Har ar snaps med en riktigt orm i (dod saklart). Det bidde ingen sup for mig men enligt de andra gav ormen ifran sig en arom som gjorde snapsen starkare.


Basta matupplevelsen. Har stekte och kokade vi var egen mat. Mums!!

Kram sa lange!


Godkvall!

En del hade lite problem med bussresan men jag tyckte det gick valdigt bra faktiskt och det var nastan sa att jag ville aka vidare nar vi var framme for man hade vant sig att aka sa lange :P
Men nu ar vi som sagt antligen i Hanoi och har hittat en bra hotell och fatt duschat och varit och kakat. Jag at spagetti bolognese och en en kula bananglass till efteratt och de andra hogg in pa pizza.

Magen fick typ en chock nar den fick mat eftersom jag hade varit vaken sen ca sex pa morgonen och bara hade atit ris med kyckling pa hela dagen och sen mat vid halv elva pa kvallen.. Inge vidare direkt.. Hotellet var iaf frascht, lite hogre standard an pa vara andra guesthouse for 15 kronor natten och bungalows med kackelackor.. :P Nu fick vi sova alla fyra i samma rum for forsta gangen ocksa sa det ska bli mysigt! :)

Hanoi verkar vara en trevlig stad med en stort utbud shopping men trafiken ar kaos och alla tutar hela tiden och kor som galningar sa man nastan bade far tinnitus och blir pakord. Och jag som vill hyra vespa! Det far bli pa nagot lugnare stalle..

Jag och Klara har sett fram emot shoppingen har i Vietnam, vi trodde att det skulle vara billigare an Thailand men det verkar det inte vara sa vi far val se hur mycket shoppande det blir. Alla julklappar kommer antagligen inhandlas har sa jag skulle uppskatta lite onskningar. Jag tror jag ska kopa en kamera till mig sjalv eftersom jag blev av med mig innan resan och Emils som jag fick lana dog efter forsta resan eftersom jag inte fick laddaren med mig.. hehe

Sen har jag mailat min chef om att fa stanna lange och komma hem den 18 december istallet for 30 november, hoppas hoppas det gar bra!

Saknar er dar hemma en gnutta ;)
Puss o Kram Annika

Framme i hanoi!!

Sa var vi framme i Hanoi efter en sjuhelsikes lang resa. Jag har bara atit frukost idag sa min mage varker och sa ar jag trott for jag sov inte en blund inatt. Men..det ar smallar man far ta nar man backpackar. Nu ska vi ut och ata. Alla har duschat och jag tror alla haller med mig om att det var underbart.

Nu ska jag ata massor med mat och garna en dessert!!!!!Tva tjejer infor den evigt langa bussresan.


Var roda helvetesbuss och Klara i hornet med matchande brillor!

Pussar,
Matte!

Sista kvallen i Laos!

Sista kvallen i Laos. Imorgon drar vi till Vietnam (Hanoi = huvudstaden) med buss. Laos blev battre och battre for varje dag. Idag akte jag och Frasse pa kajaktur. Vi paddlade en del men fick aven aka med tubes (badringar) in i en grotta. Det var haftigt och tur att ingen av oss har klaustrofobi for trangt var det, pa en del stallen bara 50cm mellan vattenytan och "taket".

Nu har vi aven snart bokat flygbiljetter fran Vietnam (Ho chi min) till Indonesien (Jakarta). Vi kommer aka 8 november. Fran Jakarta ska vi sedan ta oss till Bali. Vi har verkligen hort en massa bra om Bali. Inte minst fran Gunilla i "Masjavlar". "Titta Far, blommor fran Bali!!". Hon har verkligen blivit ett imitationsoffer under resan.

Har kommer lite smatt och gott fran Laos:


Annika berattade vid middagen att hon inte tillats ata nutella pa mackan nar hon var liten. Med den har bilden vill vi visa att hon tar igen det nu!!


Vid vattenfallen i Luang Prabang. En av hojdunkterna i Laos.


Middagsdags och da ar jag alltid glad! Maten i Laos var ocksa toppen!!

Pa aterseende,
Matte patte paron pung!


Tjolahopp!


Idag ar en blandad slappar och gora saker dag. Vi tjejer som festade vidare igar efter tubingen var lite sega och har bara tagit det lugnt, hangt pa en cafe och kollat pa vanner och drukit fruktshakes m.m Skont!

Killarna hyrde kajak och paddlade ut pa floden. Hade varit skoj att gjort men vi hade egentligen tankt att tuba idag ocksa men det var ingen som riktigt orkade. Sa jag far gora det en annan gang. Har funderat pa att testa segelflyg pocksa det verkar riktigt harligt sa om jag hittar nat bra stalle i Vietnam dar man kan gora det billigt sa ska jag sla till och far forhoppningsvis med mig Frasse som ocksa var lite sugen :)

Tubingen var riktigt rolig igar jag gick all in den har gangen och lekte runt i leran och swingade mig med trapettsen ner i vattnet :) Jag kopte en vattesaker engangskamera ocksa som jag hade med mig men jag vet inte om det blev nagra kort for linsen var sa lerig hela tiden.. En grej som jag tycker ar lite laskigt nar man ar ute ar att det ar sa latt att fa tag pa droger, det finns till och med en egen meny for det pa barerna! Inga tyngre saker men happy mushrooms, weed m.m. och till o med happy pizza! 

Imorn drar vi vidare till Vietnam, det ska bli spannande! Vi ska aka med buss i hela 24 timmar sa det kommer nog bli lite segt men vi brukar inte ha sa svart med att sysselsatta oss med alla vara lekar :)

 Ikvall blir det nog fortsatning pa kortspelsturneringen som vi paborjade i forrgar :) Da svullade ja pringelschips och nutella direkt ur burken. Det ar inte ofta jag ater onyttigt men ibland far jag mina infall hehe.. Bilder kommer sakert ;P Nu ska jag ga och lagga mig i hangmattan pa hotelletmed utsikt over Mekongfloden och kaka m&m kulor! bland har man det bara for bra! ;)

Frys inte ihjal dar hemma!

Kram Annika

Frasse och Annika flamberar!


Luang Trabangs lista!

Luang Trapangs vackraste 1: Utsikten fran templet som lag pa ett berg mitt i stan.

Luang Trapangs vackraste 2: Utsikten fran toppen av vattenfallet.

Luang Trapangs plankning: Annika och Frasse som smet in pa vattenfallets omrade utan att betala...

Luang Trapangs tragiska manniska: En dyngrak japan som deckade helt ensam vid ett bord.

Luang Trapangs besvikelse 1: Att det var sa dyrt

Luang Trapangs besvikelse 2: Massagen som mest bestod av harda nyp.

Luang Trapangs guide: Matte som alltid ar killen med kollen.

Luang Trapangs gladaste: Annika som upptackte att hon blev miljonar nar hon tog ut pengar pa banken. ( 1 SEK = 1000 KIP )

Luang Trapangs storsta fot 1: "Buddhas fotavtryck" vid templet.

Luang Trapangs storsta fot 2: Frasses efter att han stukat den pa ett intervallpass.

Luang Trapangs foda: Kycklingbaguette med fruktshake

Luang Trapangs godaste fruktdrink: Apple och lime-smak

Luang Trapangs hjalpsammaste: En kille fran lokalbefolkningen som korde hem Frasse nar han stukat foten.

Luang Trapangs snyggingar 1: Tva Hunkar fran England

Luang Trapangs snyggingar 2: Tva Bonor fran SkaneBattre sent an aldrig: Fran Trekkingturen!Eftersom Datorerna och internetanslutningarna i denna delen av varlden skulle kunna jamforas med att ga pa snigelsafari sa kommer videoinlaggen ett antal dagar efter att de verkligen utspelade sig. Till er som saknar Frasses skrivna inlagg kan jag meddela att jag ansvarar for ovanstaende vilket ar forklaringen till att mina skrivna inlagg sker mer o mer sallan. Som tur var sa skoter ju ovriga i resesallskapet skrivbloggandet pa ett ypperligt satt! For ovrigt sa star jag aven for listuppdateringen, aven om vi alla hjalps at att komma pa dem!

//Frasse

Tubing igår

Hej hopp!

Nu har jag lärt mig hur man ändrar till svenskt tangentbord. Nu är jag dock van vid hur jag skrev förut så det tar ändå lika lång tid.

Igår gjorde vi alltså Tubing. Det är tubing som lockar alla backpackers till Laos och denna underbara lilla stad Vang Vieng. Vi gick först till ett tubingoffice där vi fick en stor stor badring, typ traktordäck. Sedan tog vi en tuktuk längs med floden och stannade vid en bar. Där minglade vi lite och slängde mig i en lång lång lian (skithäftigt men inte lika häftigt som bungyjumpet). Sedan slängde man sig i floden med sin ring och drog till nästa bar. För att komma in till baren var man tvungen att få hjälp av personalen där för det var så strömt. De kastade rep så att man kunde häva sig in. Sedan fortsatte vi sådär..från bar till bar. Vid en bar fanns det gyttjebrottning och gjyttjevollyboll. Totalt dränkt med gyttja (stavas det så Barbro?) var vi men som tur var fanns det duschar. Vi sista baren fanns en enorm vattenrushekana som avslutades med ett litet gupp var på man flög ut 5 meter ovanför vattnet. Efter det så flöt vi med längs ån cirka 45min innan vi gick upp på land och tog en tuk tuk sista biten. Det blev för mörkt för att fortsätta hela vägen hem.


Såhär ser ringarna ut och sedan åker man från bar till bar där det finns massa aktiviteter.


Vi kom hem från Tubingen runt 18.30. Vi duschade och sedan åt vi god middag. Fortsatte till en mysig bar där vi snackade livet och lirade biljard. Jag fick spö av Annika :) Efter det irrade vi runt lite i stan och hamnade till slut på baren där alla var men stannade bara där ngn halvtimme innan jag och Ankan gick hem.  Stupade i säng och vaknade 10.30. Jag och Annika åt en riktigt nice frukost. Färsk frukt blandat med musli och yougurt. Värsta lasset och rejält mätt blev vi båda.

Idag har vi en "Ta det lugnt dag". Blir någon lättare lunch och sedan blir det nog storslagen middag. Kanske det blir ett träningspass också om jag känner för det.

Kram på er alla önskar Matte!


LAOS = Langsam Anslutning Och Skada

Sa kan jag beskriva mina kanslor for Laos just nu. Internet ar lika segt som pa 90-talet. Jag tycker mer 'synd' om tjejorna som sitter mer vid internet an jag. Jag hinner sjunga 'Hey Jude' med Beatles tre ganger innan en ny sida ska laddas.

Det har tyvarr hant en trakig sak har. Frasse och jag var ute och sprang igar och mitt under en intervall vek sig Frasses fot. Han fick jatteont och kunde inte stodja pa foten. Frasse fick skjuts av en kille pa hans moppe och jag fick springa snabbdistans hem till guesthouset. Val dar kom en doktor och tittade pa Frasses fot och sa att vi borde aka till sjukhuset och kolla upp den. Det gjorde vi. De rontgade och det var ingen skada med foten, bara en stukning. Frasse kan efter natten fortfarande inte ga pa den sa bra. Vi ska aka till en annan stad idag (Vang Vieng) med minibuss (5h) och dar finns ett sjukhus dar vi ska kopa kryckor for pa sjukhuset har hade de inga kryckor. Trakigt att detta intraffade men det kunde varit varre.

Igar akte vi till vattenfallet. Det var jattefint dar och valdigt stort. Det var flera etapper och sedan hogst upp var ett stort vattenfall. Vi blev mycket glada for man kunde bada dar och svinga sig i Lianer. Vattnet var alldeles turkost och harligt svalkande.

Om drygt tva timmar drar vi till Viang Vieng som ar en liten stad nara Laos huvudstad. For backpackers ar den mest kand for nagot som kallas tubing. Man aker i en 'fors' i en stor badring mellan barer och har kul. Det har intraffat dodsfall pa denna attraktion men da har dessa personer varit riktigt packade och drogade. Jag som inte dricker behover nog inte vara orolig.


Frasse i rullstol igar. Jag forsokte latta upp stamningen lite eller sa ar jag bara glad for att jag fick vistas pa sjukhus.

Kram matte

PS! Frasse halsar!

 


Laos!!

Har nu kommit till Laos och staden Luang Prabang. Det ar ju alltid lite jobbigt forsta tiden med ny valuta, annat sprak osv. men vi borjar nu vanja oss. Jag ar miljonar for er som ar intresserade. Jamfort med Thailand sa ar det dyrare har an sa lange (i den har staden).

Idag har vi gatt stadsvandring och annars inte haft sa mkt att gora. Jag tog da tillfallet i akt och har kort dubbelpass idag. Hann med en siesta ocksa vilket var skont.

Nu ska vi spela kort och imorgon blir det utflykt.

kram matte!

Chiang Mai listan!!!

Chiang Mais roligaste: Trekking-turen

Chiang Mais hemskaste: Att Klaras nyinkopta kamera blev stulen med massor av fina bilder i.

Chiang Mais kulturkrock alternativt langsammaste: Meditationskursen

Chiang Mais glittrigaste ogon: Munken Naa som med storsta entusiasm berattade allt om buddhismen for oss.

Chiang Mais nya resesallskap: Frida fran Sollentuna som nu ar med oss i Laos.

Chiang Mais larorikaste: Den thailandska matlagningskursen

Chiang Mais flumm: Annika och Frasse 50 meter upp i ett trad pa Jungle Flight - skratten slutade aldrig...

Chiang Mais skrik: Klara som blev lika livradd nar hon sjalv skulle aka Jungle flight som nar hon sag nagon annan gora det...

Chiang Mais garv: Matte och Klara som aldrig slutade flabba nar Frasse och Annika dok upp over vattenytan efter forsakningen.

Chiang Mais feltagning: Klara som rakade ta en annan tjej mellan benan nar hon sokte balans pa de hala klipporna.

Chiang Mais fulaste dans: Rick fran Holland som stod och jukkade med ett olglas pa dansgolvet. 

Chiang Mais gapa efter mycket 1: Frasse som aldrig blev nojd med priset pa marknaden sa han gick runt och letade tills alla stand stangt och blev utan det han ville ha.

Chiang Mais gapa efter mycket 2: Frasse som avstod en pizza for att han var radd att han inte skulle bli matt och bestallde ngt som enligt servitrisen skulle vara stort. Slutade med att han satt med sma ackliga korvbitar och fick bestalla in en helt ny ratt...

Chiang Mais harligaste: Sanne fran Holland som vi traffade pa trekkingen. En mer oppen, sprallig och glad tjej far man leta efter!Ganget plus Frida samt Frasses ybersma korvbitar...


Bilder!

Har kommer lite blandade bilder fran resan som vi inte har hunnit lagt upp an :)
De flesta i trekkingganget efter att ha varit pa en marknad och vantar pa att aka vidare

 
Jag och Matte pa en restaurang i Bangkok


Min snygga outfit pa trekkingen :P Man var tvungen att ha strumpor och tackande skor sa jag fick da lana dessa snygga skor.


Backpackinggangen som delar pa en bucket i Bangkok


Frasse och jag som har tagit ett kvallsdopp och provat vara cyklop
pa Kpoh Samet


Notera min (inte sa vackra) solbranna;; Ajjj


Kraam haha!


Ganget plus Frida pa restaurangen Riverside i Chiang Mai


Pa stranden Jomtien, Iiihhhhh :)


Backpackers pa vag fran Surise hotell till Rayong for att sedan aka bat till Koh Samet


Jag som inte orkade ata upp min mat och la ner den i en av Frasses andvandbara plastpasar efter som jag visste att jag skulle bli hungrig pa bussen :P
Camp munk

Camp Munk

Ahhh tillbaka till verkligheten!
Eftersom alla i resesallskapet inkls. var nyfunna van Frida, tyckte att "Retreat center meditation" - kursen, lat sa himla bra, sa kunde jag inte vara samre och banga.
Jag fick alltsa folja med till en 24h lang kurs i meditation och buddism.
Det borjade med att vi fick lyssna pa en munk som pratade om sitt liv och hur han ser pa buddism och hur han lever.
Annika somnade.
Jag lyckades halla mig vaken iallafall. Det var inte det att inte var intressant, mer att han pratade med sa lugn och forsiktig rost, samtidigt som han pratade thai-engelska, att det blev sovande.

Efter det 2h langa talet fick vi aka till ett center lite utanfor stan. 17 turister fran olika varldsdelar. Kandes lite som "halsoresan". Vi trodde inte att man fick ata mat forutom den mat man fick pa centret, men vissa hade bullat upp med massa matsack och allt - fusk!

Nar vi kom dit sa fick vi byta om till heltackande vita klader.
Vara larare var munkar, och vi startade med sittande meditation. Efter 5min somnade hela benet, men det var bara att sta ut.
Vi larde oss aven gaende meditation, dom gar sa sjukt langsamt!
"Lifting leg.. Standing. Standing".
"Act knowledge that you're standing. Standing. Standing."

Efter meditation i ca 2h fick vi ata mat. Vegetariskt.
Men innan maten ska man lasa en vers pa deras budda-sprak, som handlade om att vi :
- enbart ater for kroppens skull
- inte for att det ar gott
- inte for att det ser bra ut

Sedan 2h till meditation, innan man fick ga och lagga sig kl 21. Efter middagen fick vi inte prata heller. Sa alla gick omkring i sina vita drakter heeelt tysta.
(Vi fick dock kaka och kaffe innan laggdags - sa lite munkliv light version)

Kl 05 (!!!) vacktes vi av att munken slog pa "the bell".
05.30 samlades vi i meditationsalen och borjade meditera.
Sittandes, liggandes och staendes.
Jag somnade nar vi skulle ligga ner.

Kl 7 var det frukost, men innan det sa fick vi varsin liten skal med ris. Vi fick sta pa ett led och sen kom det tre munkar vi skulle ge ris till. Jag rakade spilla ris pa en.

Frukost - rissoppa. (urk)

2h meditation till. Sista timman holl jag pa att smalla av.
Kunde inte sitta still eller vara tyst langre!
Men jag holl ut, och till sist var det lunch och sedan hemfard.

GAAAHHH antligen far jag prata!!!
Och springa!!
Nar jag satt och at frukost blev jag grymt toanodig - sa jag tog nyckeln och gaspringer till varat rum.
En munk far syn pa mig och sager - slow down!!!
Sa jag fick ga extremt SAKTA fastan jag var sjukt toanodig.

ALLTING dom gor gar sa segt. Och sakta. Man fick inte prata. Inte ga fort.
Men dom ar grymma pa meditation - kan sitta flera timmar och inte gora nagot.

Nu ar vi iallfall tillbaka, ska kaka mat snart sedan kl 20.00 gar var buss till Laosgransen. Dar ska vi sova over en natt, for att sedan tidigt pa morgonen ta en bat over till Laos.
Dar kommer vi inte vara alltfor lange, ca en vecka, innan vi aker till Vietnam!

Ett dygns meditation over

Jag overlevde ett dygns meditation och tystnad, mycket stolt over det ar jag. Vi var tvungna att bara vita klader och vi fick inte prata. Sedan fick vi meditera en massa och det var helt ok. Det var jobbigt att sitta i skraddarstallning med rak rygg, jag hade lite svart att koncentrera mig pga det. Sedan somnade jag nar vi mediterade i liggande position sa Klara fick vacka mig. Allt som allt en haftig upplevelse och jag ar glad att vi gjorde det. 

Ikvall klockan 20.30 bar resan vidare till Chiang Kong som ligger pa gransen till Laos. Nar vi kommer fram dit ska vi sova en natt dar for att imorgon bitti ta plats i slowboaten som ska ta oss en bit in i Laos (en resa pa tva dygn). Det ska bli haftigt. Vi kommer aka pa Mekongfloden. Hoppas jag kan somna pa bussen. Det borde jag kunna for vi blev vackta 05.00 imorse (forsta meditiationen startade 05.30). 

Igar natt nar jag lag och laste min oerhort spannande bok (Anglar och demoner av Dan Brown) blev jag valdigt skraj. Jag laste ett mycket spannande kapitel och det var nastan som att se pa en skrackfilm, den kanslan hade jag i kroppen. Nar jag last klart kapitlet la jag boken at sidan for att forska sova da jag fick syn pa min rumskamrat pa andra sidan rummet. Kika pa bilderna sa forstar ni att jag blev skraj:
For er som inte vet sa sover Fransson med oppna ogon. Denna natt sag allt annu mer laskigare ut eftersom han gapar som om han vore dod och har den dar gula sovmasken kring hakan.


Visst ser jag fridfull ut?

Ha en bra dag,
Mattias!

Meditation

Tjohoo!

Nu ska vi snart till en buddistiskt tempel och bo dar en natt och lara oss att meditera. Det ska blir spannande! Men pafrestande ocksa eftersom man bara far ata 2 ggr per dag och maste ga upp kl fem pa morgonen..! Men vi ska ata upp oss lite innan sa det ska nog ga bra. Igar var vi och pratade med en munk nar det var s.k monkchat pa universitetet. Det var valdigt intressant faktiskt och fick nog igang allas tankar.  

Pa onsdag drar vi sedan vidare till Laos med var nyfunna van Frida med en slowboat.
Hors!!

Kram Annika

Nya filmer att ta del av!Matt och belaten!

Matlagninskursen idag var jattekul och valdigt larorik. Vi fick lara oss 7 ratter och allt smakade fantastiskt. Det var nastan sa att man blev tarogd sa gott var det. Vi hade en jattegullig och rolig larare. Ni ska fa se bilder och filmer sen for nu ska vi ga pa nagot som heter Sundaymarket. Ska tydligen vara ganska kaos sa jag far halla hart i pengarna och kompisarna. Vi har traffat en Svenska som heter Frida och tva tjejer fran Kanada som ska folja med. Kul med lite nya tjejer. Har borjat trottnat pa Klara och Annika lite :) Nejda..


Jag vet..jag ar javligt snygg!

kram matte!

Ensam i Chiiiaaang Maiiiiii!

Hej bloggen! Ett tag sedan jag skrev har!
Idag ar jag ensam ett tag, iallafall fran nio till fyra. Kande mig lite dalig imorse, sa jag valde att stanna hemma nar dom andra ar pa matlagningskurs. Jag ar ingen bra kock anda sa.
Istallet begav jag mig till ett shoppingmall och kopte en ny kamera... (min finafina kamera blev stulen i forrgar...)
Den gick pa ca 1500kr och den ar ratt bra, sa jag hoppas detta var ett bra kop.

Jag gick hem med hjalp av kartan, en bra bit i denna varmen! Kopte en pannkaka for tre kronor och unnade mig en mjolk for 1krona.. dock var mjolken sockrad och kolsyrad (???) sa det var ingen hojdare..

Nu har jag ca 2,5h kvar av min ledighet fran resten av gruppen, haha, sa jag funderar pa att unna mig en pedikyr nagonstans!

Jag maste ocksa tillagga att detta hostelet ar asbra! Man kanner sig som en liten familj, alla pratar med alla och alla som jobbar har ar jattensnalla och hjalpsamma... sa om nagon som laser detta ska till Chiang Mai, bo pa LIBRA GUESTHOUSE! Billigt, 150b for tva! Dock ingen AC da sa vi far sova med flakten vilket gor att vi vaknar med svullna ogonlock och ser ut som monster...

//Klara

Franssons nya frisyr!

Som ni blogglasare kanske lagt marke till sa har Franssons frisyr forandrats markant under de senaste dagarna. Eftersom haret blev langt och var overallt i hela ansiktet sa bestamde jag mig att gora flator i haret. Jag har mott lite olika reaktioner sedan dess och undrar nu. Vad ser jag mest ut som?En infoding

En tjej

Johan Wissman

Den missbildade dockan i Toy Story

En snobb fran Ostermalm


Gor din rost hord genom att lamna en kommentar!


Fransson matar en elefant pa trekkingen!


Mitt bungy jump!!


Forberedelser infor hoppet, ingen nervositet annu.


Pa vag upp och nu borjar det pirra lite i magen min.


Nastan uppe och nu forstod jag hur hogt det var.


10 sekunder kvar...


Underbar kansla!!


Har snackar vi adrenalin!


Mina askadare med en adrenalinproppad Matte!

Kostade 1800 Bath och da fick jag aven en cd-skiva med ca 50 foton. Blir cirka 350kr. Verkligen vart det!! 

Imorgon vantar nya aventyr da vi mellan 9 och 16 ska lara oss laga en massa Thailandska ratter! Jag lovar er dar hemma att jag ska bjuda er pa Thailandska middagar!!

Kramar Matte!!

Bilder fran Trekking-turen!

Trekkingturen var oslagbar!!

Vi var ett mycket glatt gang pa nio personer som tillsammans gjorde trekkingturen pa tva dagar. Vi hann med jattemycket och mina hojdpunkter var:

1. Lagerelden igarkvall. Vi satt dar trotta efter en vandring pa 4h och matta efter en rejal middag. Vi sjong och spelade gitarr vid elden och som om inte det vore nog var hela stjarnhimmlen med oss!!

2. Vattenfallet var maktigt, i och for sig lite val turistigt men anda fantastiskt! Att sta dar och duscha..aaa!!

3. Forsranning hade jag underskattat. Det var lite labbigt men otroligt kul!! Pa ett stalle fick vi stiga av "batarna" och testa att hoppa fran en klippa ned i forsen. Det blev varsta suget och till slut ploppade man upp. Det var tankt att nar vi kom ovanfor vattenytan skulle simme at hoger men for Frasse och Ankan blev det inte riktigt sa. Jag och Klara stod och kikade nar forst Frasse hoppade i. Det tog ett tag innan hann kom ovanfor vattenytan och jag skojar inte han sag panikslagen ut och borjade intensivt vifta med armarna allt hann hade och hamnade till slut pa vanster sidan av forsen. Efter en stund kikade Annikas lilla huvud upp som var tackt av en stor skrikorange hjalm. Till skillnad fran Frasse var Annika helt kolugn och flot med langs floden som om hon satt och fikade. Sedan ropade hon lite forsiktigt "Vilket hall skulle vi at Frasse?" utan att ens ta ett simtag. Nu later sakert detta inte alls sa kul men jag kan lova att jag och Klara har nog aldrig skrattat sa mycket at Annika. Jag ska memorera detta ogonblick och plocka fram det sa jag behover roa mig. Haha!

Nu ska vi snart ata middag med hela trekkingganget. Igar hyrde vi cyklar och tog oss via de till resturangen Riverside som var jattemysig (Lag vid en flod och ett band spelade livemusik)..det blir en favorit i repris ikvall!

Bilder kommer garanterat men min kamera behover laddas.

PS! For er som forsoker sramma upp mig med kommentarer angaende bungy jump..det biter inte pa mig..det gor mig bara annu mer peppad :) Fan vad kul det ska bli och vilken kick!!

kram matte!

 


Sunrise beach lista!

Kära bloggläsare! Jag förstår att ni knappt kunnat hålla er till tåls efter den nya listan, men eftersom vi de senaste daganrna flängt runt som en jojo från mellersta till södra till norra thailand så har listuppdateringen blivit lidande. Men här följer i alla fall äntligen Sunrise beach lista!

Sunrise beach trevligaste 1: Personalen på hotellt som verkligen ville oss alla det absolut bästa!

Sunrise beach trevligaste 2:
Servitrisen på ett cafe i Pattaya som pratade jättebra engelska!

Sunrise beach aha-upplevelse:
Matte som efter drygt en vecka i Thailand inser att 1000 baht bara är 200 svenska kronor och äntligen börjar spendera lite...

Sunrise beach rödaste: Annika efter en dag på Koh lan.

Sunrise beach missbränna: Annika som fick en vit fyrkant ovanför bröstet efter att ha haft en lapp där i knappt 5 minuter.

Sunrise beach sämsta köp: Tre stycken cyklop som gick sönder innan vi ens testat dem i vatten.

Sunrise beach bråk: Fullkornsdebatten på Lotus (mataffären)...

Sunrise beach snyltare: Matte som inte köpte något att dricka på någon restaurang men som ändå skulle smaka av alla andra sen...

Sunrise beach shoppaholic: Annika som spenderade hej vilt.

Sunrise beach räddaste: Frasse som såg en enorm orm bara någon meter ifrån honom.

Sunrise beach blötaste: Gokarten som genomfördes efter ett skyfall.

Sunrise beach utsikt:  Panoramavyn över havet från restaurnagen utanför hotellet.

Sunrise beach kvällsnöje: Ordjakt.

Sunrise beach lycka: Frasse som hittade ett försvunnet paraplyfodral.

Sunrise beach våghalsiga:  Annika och Frasse som stod bakpå en tukk-tukk i full fart.

Sunrise beach argaste:  Taxichaffören som vi struntade att betala for han bara släppte av oss på fel ställe.

Sunrise beach uups:  Annika som åkte ner i met foten i ett hål i stranden.

Sunrise beach aahh: Annika som inser att hon sitter fast och inte komer upp.

Sunrise beach samsta köp: Annika som köpte ett trolleritrix som hon inte kan använda.

Sunrise beach valuta för pengarna: Fotmassagen i Pattaya.

Sunrise beach flirt1:
En söt thailändska stöter på Matte pa stranden Jomtienm beach

Sunrise beach flirt 2: En transa pa marknaden gav Frasse lite skamliga förslag...

Sunrise beach felsägning: Matte rakar kalla en anstalld pa hotellet for Padthai istället för hans riktiga namn Pajab. Padthai= thailands nationalrätt

Sunrise beach miss 1: Att vi akte 4 km med taxi och när vi kom fram insag vi att stället lag precis där vi startat resan. Skaplig omväg...

Sunrise beach miss 2: Att hotellets restaurang hade stängt efter aktivitetsdagen sa vi var tvungen att äta pa finrestaurangen oduschade och oombytta.

Sunrise beach workout: Klara som simmade intervaller i poolen efter manader av ingen träning alls!
Matte och Frasse hann med lite traning dem med, har i Sunrise gym!!!


10 hours of sleeping!!!!

Jag har nog slagit somnrekord!! 10h!! Igarkvall tog vi nattaget till Chang Mai 22.00 fran Bangkok och var framme 13.00 (15h resa). Vi bokade sovplatser i AC kupe som kostade cirka 150kr. Mycket billigt for en sa lang resa. Efter att ha borstat tanderna somnade jag som en stock och vaknade klockan 10.00. WOW!! Det var valdigt mysigt att aka tag och sangarna var sma men mycket skona. Na vi vaknat at vi frukost som vi kopt med oss.

Val framme i Chang Mai stod ett myller med manniskor som var agare till olika hotell/guesthouse. Vi blev nappade av en tjej som korde oss till Libra Guesthouse som ligger benaget i centrala Chang Mai. Boendet kostar oss 15kr per natt vilket ar AMAZING!!! Fatta 15kr!!! Da snackar vi inte ett ruckel till rum utan ett helt okej rum. Det ar helt galet. Som om det inte vore nog sa har vi mycket trevlig personal och en Australiensisk kille som vi snackat valdigt mycket med.

Imorgon aker vi fran guesthouset 08.30 for att aka pa en tva dagars trekkingtur. Under dessa tva dagar ingar detta:
- Fyra maltider
- Elefantridning
- Fard pa Bambuflotte
- Forsfard/ranning 10km
- Stanna vid ett Vattenfall (50m)
- All transport
- Massa vandring (genom nationalparker, djungel, sma byar..)
- Besoka tempel

Allt detta for ett priset 2000bath vilket ar 400kr. Nu kommer ordet igen...AMAZING!!

Denna stad har mycket att erbjuda sa har stannar jag garna ett tag. Vi ska ocksa ga en matalgningskurs dar man far lara sig laga en massa matratter under en hel dag. Vi ska ga meditationskurs som ar gratis med en natts overnattning. Sedan har jag tankt gora bungy jump!! Ah vad jag ser frameot allt detta!


Har ligger jag pa min sang pa taget.


Annu en bild pa mig men titta inte pa mig utan pa skylten ovanfor. Vad gor den dar liksom?? :)

kramar matte

Koh Samet is amazing!!

Hej hopp!! Regnet fullkomligt oser ner har och jag soker skydd pa ett internetcafe. 

Vi kom till Koh Samet i sondagskvall efter lite om och men. Jag kan dock avsloja att de som var mest skeptiska med att vi skulla aka hit (Klara och Annika) verkar vara de som hyller den mest nu. Igar lag vi pa den storsta stranden. Sandstrand likt potatismjol och vattnet blanker och ar harligt klart. En riktigt toppen-ireland!! Vi at middag i forrgar for 300bath allihop vilket blir 60 svenska kronor!! Da at alla en portion och sa frasses extra (han bestaller alltid tva ratter for att bli matt) + en dessert och dryck..its totally amzaing!! 

Igar var vi ute och hangde med ovriga folket har. Det har inte hunnit komma sa manga turister an eftersom det ar lagsasong fortfarande men vi traffade ett gang kampeglada norskor. De hade varit i Vietnam sa vi fick massor av tips fran dem. Mycket trevliga var de.
Underbar frukost och en underbar vy!!


Promenad till stora stranden. Det tog cirka 30min och var en trevlig tur.


Tudeluuuu!! Amazing var det!!


Idag som jag skrev sa har det regnat en hel del och det syns eller hur??

Dags att bege sig till Bangkok igen for att ta taget till Chang Mai.


Kramar fran Matte!
Nu lämnar vi snart Sunrise Beach!

Jag är färdig med packningen och vi alla väntar som vanligt på Ankan :) Jag skulle behöva lite av hennes lugn.

Det har varit en mycket härlig vecka där vi varvat lugna dagar med lite mer "vilda" dagar. Jag har tagit tillfället i akt att träna lite. Det har blivit Fem pass totalt. Har kört lite distans, löpskolning, stegringslopp, simning, styrka..
Det är skönt att träna på morgonen (när de andra ändå ligger och sover) för att sedan känna sig skönt avslappnad och hela dagen framför sig. För er som varit oroliga angående mitt hälsotillstång kan jag meddela att jag kört lågintensiv träning och inte tränat mot min vilja.

Klart härligast under resan var nog utflykten till en ö i förrgår, den var jättefin. Att jag vann både gokarten och minigolfen hamnar också högt upp på listan :)

Idag fick jag med Frasse på träningen och vi körde jogg och styrka. Efter det uppstod en liten konflikt omvi ska åka till Ko Samet eller inte. Vi hade planerat att åka dit nu och var där i två-tre dagar men det är tydligen inte så bra väder där. Vi har nog fortfarande inte kommit fram till någon lösning. För mig spelar det inte så stor roll. Finns ju mycket annat att upptäcka. Huvudsaken är att de andra är nöjda för jag är för det mesta nöjd.

Jag har hört att Ola Liss läserbloggen. Jag vill därför passa på att tacka dig för att vi fick bo här på Sunrise beach. Det har varit fantastiskt! Trevlig hotellpersonal och trevliga grannar. Kanonställe!

Nu ska vi äta lunch. Jag tror jag ska slå till på en klassiker här. Kyckling med Cashewnötter. Mums! Sedan får vi se om det blir Ko Samet eller Chang Mai (Norra Thailand och i så fall åker vi natt-tåg).

Många Kramar,
Matte!!


Frukostarna på balkongen var mysiga!

Heej bloggen!


Ni kan vara lugna dar hemma - vi anvander handsprit innan varje maltid!Men det var ingen som sa nagot om att man var tvungen att ha balte :)
Igar var vi pa en fatastisk o som heter Koh Larn! Mer info kommer senare, har en bild fran baten!


Tävlingsdagen

Idag nar vi vaknade det sa regnade det och var helt daligt vader. Vi hade ju bestamt att aka till en O (koh larn), men eftersom det var sa daligt vader sa andrade vi oss och bestamde istallet att vi skulle aka GoCart, haha.
Mattias har kommit pa Asientavlingen, olika deltavlingar dar olika placering ger olika poang.

Saaa vi akte ut till GoCartbanan, typ dom enda dar eftersom det var sa daligt vader. Fick en alldeles for stor drakt sa man kunde knappt ga!
Jag var forst ut och blev snabbt omkord av Mattias, och till sist aven Annika. Suck.
Dessutom var det fullt med regn pa banan, sa alla blev helt dyblota nar man korde i vattenpolarna. Det var som att man hade badat!
Tva x 8min korde vi och Mattias vann bagge gangerna.
JATTEKUUUL tyckte han.
Jag har faktiskt aldrig akt forut, sa jag var nog lite mesig i svangarna, en orsak till mitt daliga resultat.

Efter GoCarten akte vi in till Pattaya och kakade.
Kyckling med cashewnotter (som vanligt).
Jag shoppade aven nya shorts for en tia, eftersom mina andra var genomblota.
Seeen begav vi oss ut till minigolfbanan!
Fortfarande regnigt sa vi fick avbryta spelet efter halva ungefar - for att spela andra spel under tiden (t.ex. fyra i rad och othello), tills vi kunde fortsatta med minigolfen.
Matte blev segraren aven i denna tavling, sa jag tror han kommer att somna bra ikvall.

Nu sitter vi pa ett cafe och ska val bege oss hem snart, jaag aar hungriiiig.


Jomtien Beach!

   

Hello There! :) Nu sitter vi alla fyra pa ett internetcafe en bit bort fran vart hotell fuktiga efter en regning dag. Tankte beratta lite om i forrgar eftersom vi inte har uppdaterat pa lange. Idag ar det torsdag (en vecka sen vi akte hemmifran! Men det kanns som flera veckor!) sa i tisdags alltsa. Frasse hade ont i halsen den dagen sa han stannade hemma pa hotellet for att krya pa sig medans jag (Annika), Klara och Matte akte till Jomtien Beach!

Det var jattesoligt och varmt. Stranden ar stor och lang med massa forsaljare och det fanns verkligen allt att kopa av dom. Vykort det hoppade ur volanger fran, smycken, leksaker, tatueringar, glass, frukt, notter, massage, pedikyr, klader, mat och gora flator. Men det roligaste var nog nar en liten tant som salde smafaglar i bur smog fram brevid Klara utan att hon markte det sa att Klara hoppade till och skrek hogt nar hon vande sig om och tanten blev lika radd da om inte raddare och skrek, haha :P Pa stranden fixade Klara sina flator och Matte fick pedikyr hehe :) Vilket han sa att hon mer eller mindre blev patvingad men jag och Klara tror att han ville ha det :P

Jag gick en svang pa stan och kollade lite och fargade ogonfransarna och sen nar jag kom tillbaka efter tva timmar till en arg Matte och Klara som hade hunnit blivit oroliga sa at vi alla chicken cashewnuts igen som ar var favritratt! Efter maten fragade narga thailanska sma tjejer som hade suttit och spanat och flirtat med Matte om vi ville ala bananbat med dom, sa det gjorde vi! Det var skoj :) Men jobbig ocksa for man fick halla i sig jattehart for att inte ramla av sa jag fick traningsverk i armarna dagen efter hehe :P
Och thailanskorna var helt galna och illskrek hela tiden haha! Resten av tiden tog vi det lugnt med korsord och frukt vi kopte. Det fanns jattesota minibananer! Pa kvallen nar vi kom hem sa hade Frasse piggnat till lite sa da at vi pa hotellet. Jag var jattesugen pa pasta bolognese och dom har jattegod mat pa hotellet sa jag hade verkligen sett ifram emot det men till min stora besvikelse sa hade dom hort fel (da engelska inte ar deras starka sidan om man sager sa.. :P) sa jag fick pasta carbonara! :S Det var gott men anda inte vad jag hade velat haft. Har blivit varnad om att ata mat med mjolk eller gradde ocksa sa jag fick ont i magen. Vet inte om det var av sjalva maten eller min oroa for att fa ont i magen.. :P 

Nu ska vi aka hem till hotellet, byta om, frascha till oss och kaka! Jag ska gora ett nytt forsok med bolognesen

Hade superduperbra alla!
Tanker pa mina nara o kara-ni vet vilka ni ar :)

Kram Annika
  Vilodagen som slutade med vimmel i Pattaya

Onsdagen 30:onde september blev vilodag! Det var tur for mig for da kuynde jag kurera mig lite och det gjorde susen - halsonten ar nastan borta! Dessvarre var vadret ingen hojdare, mulet men varmt. Sallskapet lag andock vid poolen och forsokte pressa sa gatt det gick. Nar rastlosheten blev for stor sperlades dansfilman in som ni redan har fatt se. 

Pa eftermiddagen akte vi tukk-tukk in till Pataya. Annika har tagit over titeln som masterprutaren ingen chaffor sager emot henne nar hon ryter My last price... I Pattaya blev dert shopping pa ett jattefinte cenetr som heter festival. Det var ungefar som NK fast billigare priser, men bara kanske 30% billigare an i Sverige sa det anda som handlades dar var orhangen...

Vidare blev det middag, mer shopping, en trollkarl lurade oss att handla trolleritrix, men det var det vart for nu har vi lart oss trolla! Till och med Mattias hade spenderarbyxorna pa sig och shoppade en keps, ett par solglasogon och mango. Dessutom sa bestamde sig hela ganget for att unna oss fotmassage som var gudomligt skont! Pattaya var en trevlig stad som paminde om Bangkok fast i lite mindre skala. Det anda minustecknte blev ett valdigt stort, namligen alla prostitution. Fruktansvart! Overallt kunde man se unga tjejer ute pa gatan och dansandes pa bardisken. Det var hemskt att uppleva nar det kom sa nara! Det anda jag kunde tanka pa var filmen Lilja forever. Ni som sett den fortar vad jag menar.

Men i ovrigt var det en trevlig kvall med massagen som storst plustecken!RSS 2.0