Ni kan vara lugna där hemma - vi mår bra!


Klaras inlägg

Hej allihopa! Efter påtryckningar från de andra så ska jag tä mig i kragen och skriva ett inlägg. Skriver dock från min iPod, så det kan bli lite stavfel, men det får ni ta. Igarvar vi alltså på jomtien Beach (inte alla då, frasse hade lite ont i halsen så han stannade hemma..hrm) haha. Jag har en känsla av att det inte kommer att vara jag som blir det kansligaste i gänget,haha. Men ialf så åkte jag änkan och matte dit. Bredvid oss sa lag det ett thailändskt gang varav en typ var gift med en dansk och sen var detnog hennes ungar som var med, så frågade dom oss om vi ville åka bananbat med dom, och det ville vi ju! Så vi åkte bananbat i typ en halvtimma, jag ramlade av och tappade andan, men det var vart! Nu är hon typ halv tolv på morgonen, vi skulle egentligen ha åkt till en ö idag men eftersom frasse har lite ont i halsen så ska vi göra set imorn, matte är väl ute och Springer (fattar inte hur han orkar) Och dom andra sover!! Jag ska försöka få tåg i frimärken och ett kuvert. Jaja nu orkar jag inte skriva längre på denna, hwjdaaaaaaaa

Vatskebrist??

Ni sover fortfarande och faktiskt (trots att klockan ar ca 11.00) Klara, Ankan och Frasse ocksa. Vad ar det med mig?? Jag gick och la mig senare an de andra men anda ar det jag som vaknar forst.

Har pa Sunrise beach ar allt helt otroligt fantastiskt jakla underbart for att utrycka mig lite diskret. Snygg lagenhet, nara till havet och strand, pool, trevliga manniskor och god mat. Allt man kan begara. I mandags tranade jag och Frasse lite latt pa morgonkvisten (30min +  balstyrka) och igar blev jag sjalv da Frasse kande sig lite krasslig. Da blev det aterigen 30min distans men korde ocksa nagra stegringslopp samt cirkelstyrka i det skona gymmet med AC. idag tror jag det blir en vilodag da jag kanner mig lite groggy (troligen vatskebrist, svettades som jag vet inte vad igar).

Igar akte Jag, Klara och Ankan till Jomtien Beach. Det var en mycket lang strand och vi hade hort att det skulle vara manga strandforsaljare dar...och det stamde skulle man kunna saga. Inom loppet av en minut hade jag sagt "No thanks" till klockor, kokosolja (hon tyckte val att jag sag blek ut), skaldjursratter, glass, notter, fotmassage, thaimassage, pedikyr osv. Det mest konstigaste var i alla fall nar det kom en mager thailandska som bar pa en fagelbur med massa faglar i..vad ska jag meden levande fagel till?? Da tankte jag for mig sjalv: "Undrar vad som kommer harnast? Ett gang kossor kanske? Mobelgrupper kanske?"

Jag lag i min solstol och totalinne i min bok da jag kande nagon som borjade tafsa mina fotter. Det var en pedikyrtant (fotvard) och jag sa "No thanks" men hon gav sig inte. Hon forklarade pa knackig engelska att mina fotter sag bedrovliga ut. Men ofta jag bryr mig om hur mina fotter ser ut, man ser de ju anda aldrig. Jag forsokte igen "No thanks" men hon var envis och borjade utan min tillatelse pilla pa mina naglar. Jag gav mig da och fragade vad det kostade och hon svarade 100 bath. Okej sa jag och tankte att 20kr ar det vrt for att fa henne tyst. Dar satt jag da och fick pedikyr. Hon klippte, tog bort skinn runt naglarna och filade. Sedan tog och fram genomskinligt nagellack och jag drog en lattnadssuck att det inte var rosa. Nar hon var klar och jag betalat kande jag hur mina manlighetspoang som jag sa helhjartat forsokt skaffat mig under aren snopligt forsvann. Det ar val bara att borja om nu :)

Idag ska vi bara hanga vid lagenheten och poolen. Jag ska vara forsiktigt med solen idag.

Hoppas allt ar bra med er dar hemma!!

Nu ska jag cykla hem (fick lana resortens cykel) och servera frukost till mina sjusovare)

KRAM MATTE


Sjusovare var det!!


Sunrise Beach dag tre!

Kära bloggläsare!

Tredje dagen i paradiset blev inte som väntat för mig. Vaknade nämligen med halsont imorse. Eftersom jag vill göra det onda kortvarigt valde jag att ligga hemma i lägenheten för att ta det lugnt, vilket i och för sig inte var helt fel heller... Men det är ju lite tråkigt då övriga i sällskapet är på playan och åker speedboat. Menmen det blir nog bra snart!

Över till något mer positivt. Resorten vi bor på kan inte beskrivas som något annat än paradiset. De som jobbar här är enormt trevliga, vänliga och vill ens bästa hela tiden. Det finns två stora pooler, ett gym och en egen strand som tillhör resorten. Maten är jättegod, lägenheten fin och stor, det är varmt och soligt. Fantastiskt! Dessutom finns det löparvägar så det är perfekt för träning! Jag och Matte körde morgonjogg och bålstyrka igår morse men idag blev det bara han som knatade runt och körde cirkelstyrka...

Men det absolut bästa är, vilket jag betvivlat så länge, att jag inte fryser - varken i poolen eller i havet!

Kram
Frasse


Bangkoks flabbigaste...


Sunrise Beach dag två!

Hej Alla! Nu har vi åkt från Bangkok och kommit till Bang Saray som ligger vid kusten, sydost om Bangkok och söder om Pattaya för er som vet. Det är superhärligt här och allt ser ut som från ett vykort. Vi bor på ett svenskt hotell lite utanför byn där vi har fått hyra en jättefin lägenhet billigt av Frasses tränare Ola (Tack så mycket!). Det var inte det lättaste att hitta hit då vi tog en taxi från Bangkok och chauffören inte förstod vart vi skulle eftersom dom uttalar det Bang Saley, då dom inte kan säga bokstaven r. Så efter att ha försökt att kommunicerat med chauffören (som varken kunde läsa en karta eller engelska) och stannat och frågat folk, kom vi slutligen kom fram efter tre timmar, en timme senare än vad vi egentligen skulle ha gjort. Men det var verkligen värt det fördet är jättefinthäroch vi har en fin stor lägenhet med stor pool precisvid havet :) Igår tog vi det mest lugnt, Frasse låg i poolen och snorklade (Kan ju undra om han såg nåt roligt :P) Sedan åt vi det godaste hittills på resan som var kyckling med cashewnötter. Det var skönt att äntligen kunna äta mat utan att tappa känseln på tungan för att det var så starkt :P Dom har svenska köttbullar med potatismos, gräddsås och lingonsylt på menyn på hotellet också! Jag får väl prova det och se om det slår farmors smakiga köttbullar, men jag tror inte att dom kommer att nån chans :P Sedan på kvällen kom det verkliga äventyret när vi skulle åka till ett supermarket och handla frukost och mat som vi skulle laga ikväll. Det var vilda diskussioner om vi skullevälja fullkorn eller inte, om vi skulle dela på det eller betala var för sig o.s.v o.s.v Men som tur var i det här gänget så är vi inte osams länge utan var glada när vi hade kommit till kassan. Det var riktigt på frästande att handla så det gör vi nog inte om :P Sen skulle vi försöka ta oss hem med ungefär sex matkassar och två dunkar vatten i spöregnet. Vi hittade ingen billig taxi så vi fick ta oss över en stor träbro till andra sidan motorvägen för att få tag på en tuk-tuk. Det var inte heller det lättaste men till slut kom det en som redan var rättså full men vi klämde ihop oss med alla kassar och mitt paraply och for iväg. Sen fick vi hjälp av en thailändare som satt brevid mig för vi visste interiktigt var vi skulle gå av. Ändå tryckte vi på stoppknappen alldelles för långt innan för säkerhets skull så att vi fick gå långt i regnet och Mattes ena kasse gick sönder. Vi hade glämt myggmedle också (men än har jag inte fått några symptom för malaria så du kan vara lugn mamma :P) På kvällen blev det varma mackor och Matte gjorde äggröra. Sedan somnade vi gott (Till och med Matte kunde sova sombara har sovit ca 4 timmar på tre dygn)
 
Matte på balkongen

 Jag i köket

Klara i lägenhetenIdag har vi gått till en strand en bit bort inne i Bang Saray och på vägen dit fick vi gå över ett litet vattendrag som var vi stranden såsanden där var helt mjuk av vattnet men det syntes inte så då fastade jag men hela smalbenet! Och kom inte upp haha! Jag satt verkligen fast och enet rubbade sig inte en centemeter fast Frasse drog allt vad han kunde för att få upp mig. Men efter en liten stund kom en thailändska och hjälpte till att ta bort sanden runt bentet så att jag kom upp! :) Välframme efter mycketletandes efter en bra strand så slog vi oss ner vid några solstolar och Frasse och jag hyrde en gummiring som vi simmade ut med. Vårt mål var att komma längst ut till piren och det såg inte så fasligt långt ut men det var längre än vi trodde. Jag låg i ringen och Frasse drog mig (en bra kombination tycker jag men kanske inte Frasse som var rätt slut när vi kom fram efter en timme hehe) Sen guppade vi intill land igen med hjälp av vågorna som också tog en timme. Riktgit skönt var det! Tyvärr brände jag mig lite på ryggen trots att jag hade smörjt in mig med skolskyddsfaktor 50.. Så massagen jag hade tänkt ta imorn får nog vänta. När vi kom hem sen så lagade Matte nudlar med grönsaker och sen spelade vi ordjakten. Nehe nu är klockan halv ett på natten så ska jag ta och gå upp till rummet igen och gå och lägga mig.

Tänker på er där hemma!

Kram Annika

Frukost på balkongen!

 Matte på en klippa

 Jag och Frasse på väg till stranden

 Jag som har fastnat i sanden haha!

Bangkoks lista!

Resesällskapet har i demokratisk anda beslutat att efter varje ställe vi besökt publicera en sammanfattande lista över hur vistelsen på orten var. Sålunda presenteras härmed Bangkoks lista: 

Bangkoks bästa: Att det var så billigt!

Bangkoks flopp: Det stora templet som hade stängt när vi äntligen lyckats hitta det.

Bangkoks godaste: Banankakan med eller utan choklad!

Bangkoks otrevligaste: Servitrisen/ören som var transvistit på vår första restaurang.

Bangkoks klipp: Frasse som fick två sunlotions till priset av en!

Bangkoks utbrott: Frasse som blev förbannad över att de andra i resesällskapet var för snåla for att köpa ett sim-kort for 40 svenska kronor...

Bangkoks äckligaste 1: En drink som smakade listerin.

Bangkoks äckligaste 2: Maten på NBK som bestod av brosk och eld.

Bankoks dancemove: Den thailändska hälsningsrörelsen med två händer ihop som lucia som sedan gick över till en fisk som simmade i väg...

Bangkoks too much: Annika som drack 15 drinkar, tog tre kokainsnortar och strippade naken vid ett skylltfönster på samma kväll.

Bangkoks dömt att misslyckas: Matte som frågade två döva backpackers om vägen.

Bangkoks elakaste: Tukk-tukk föraren som slog Klara med en karta och kallade henne för stupid girl.

Bangkoks duracellkanin: Matte som var piggast av alla trots att han knappt sovit något på tre dygn.

Bangkoks snalaste 1: Matte som tyckte det var for dyrt med tva svesnka kronor for en glass.

Bangkoks snalaste 2: Matte som tyckte att vi kunde ge varandra massage istallet for att ta thaimassage...

Bangkoks flabbigaste: Frasse som asgarvade när han berättade allt man kan använda en plastpåse till.

Bangkoks fråga: Matte ska fråga en servitris om det är möjligt att gå tillbaka till vårt hotell och säger "Can we go?" precis som om vi behövde hennes tillåtelse för det...

Bangkoks tabbe: Att vi glömde nycklens inne på rummet och låste ut oss själva.

Bangkoks sämsta kvalité 1: Annikas och Frasses ponchos som gick sönder efter första kvällen.

Bangkoks sämsta kvalité 2: Mattes nyinköpta hörlurar som knastrade.

Bangkoks sämsta kvalité 3: Frasses axelväska vars band gick sönder.

Bangkoks kreativaste: Att Annika lagade väskan med receptionens häftapparat.

Bangkoks svettigaste: Mattes rövsvett efter en dags shopping.

Bangkoks vidrigaste: Att han använde samma kalsonger efter att han duschat.

Bangkoks lögn: Nummer 10...
Bangkok dag 2!

Nu ar det en timme kvar tills vi lamnar Bangkok. Vi har hyrt en "private car" som ska kora oss cirka 3h bort till lagenheten vi fick lana av Ola Liss! Det ska bli superskont att fa bada i havet och komma till ett lugnare stalle, for nu har vi mest beblandat oss 10miljoner manniskor och en hel del avgaser.

Igar var pa MBK vilket ar ett enormt stort kopcentrum. Jag var kanske inte lika tagen som de andra. Frasse sprang runt som en galen iller dar bland butikerna och ville saklart lara sig pruta. Jag maste saga att han ar pa god vag. Jag kopte ett par horlurar till min ipod-shuffle som inte var av sa god kvalitet men 50kr kostade de sa jag overlever. Annika och Klara shoppade en hel del. Vi kommer dock atervanda till Bangkok da vi ska flyga hem, da ska vi shoppa mycket mer (Kanske blir det nagra fina julklappar till er dar hemma, det ar bara att skriva onskelistan till jultomten sa far vi se om ni varit snalla nog).

Pa kvallen motte vi Ingvar Andersson som bor i Karintorp tva mil fran min hemstad Askersund. Han och jag har kant varandra sedan jag kom till jorden och ar van till min pappa. Han brukar ofta aka hit till Bangkok. Han bjod oss pa middag. Jag at fisk som Ingvar rekommenderade och den var superb!! Mums!! Efter det gick vi till en liten bar som bjod pa trubadur (jatteduktigt kille) och Ingvar bjod oss pa dricka. Vi traffade hans vanner som var valdigt trevliga och hade otroligt nara till skratt precis som jag sa det klickade direkt.

Efter det sa vi hejda till Ingvar och tackade sa mycket for allting. Da begad vi oss till var kaos-gata Koh San Road. Dar sprang vi fran stalle till stalle, pratade och dansade med andra backpackers. Vi traffade en tjej som var fodd i Lettland, bodde i England och sen kom det fram att hon hade bott i Orebro!! Fatta haftigt!! Sedan at de andra bananpannkaka och darefter somnade vi som stockar pa hotellet.


Ingvar glad trots illamaende. Bakom ser ni den talangfulle trubaduren som vi skojade med och vi sa att han borde soka till Thai-idol.


Frasse och Klara pa Koh San Road.


Har ar kopcentrumet MBK. Sex vaningar!!


Har ar jag skuttandes runt.

Det var allt for mig. Nu ser jag mycket framemot att fa lagga mig pa stranden och bada i havet.

Kramar Matte!


Gora Bangkok pa en dag...

Kara blogglasare!

Idag har vi varit och besokt ett enormt shoppingcentrum som heter NBK. Det kandes precis som ett kopcentrum hemma tills man tittade pa prislapparna och blev glad. An mer glad blev man nar man kunde pruta de laga priserna annu lagre.. Mina prutskills utvecklas standigt. Dagens shoppingresultat blev foljande: Tre par strumpor, Tva sunlotions, en glass och en flaska vatten. Kanske inte later sa mycket men jag befinner mig fortfarnde i intagandet av intryck sa mass-shopiungen borjar nog senare pa resan...

Vi har aven akt tukk-tukk som blev stoppad av polisen (inte vart fel), besokt Grand Palace som hade stangt och fatt thaimassage - fantastiskt skont. Imorgon bar det av soderut till badresorten Sunrisebeach dar vi har fatt hyra min tranare Olas lagenhet i en vecka - ett stort tack! Forhopningsvis blir det solning och bad i havet. Jag kanner fortfarande visst tvivel infor om man kan bada utan att frysa. Jag vantar spannt pa svar!

Kram
Frasse


Good morning!!!

Om ni inte ar ute och festar sa ligger ni formodligen och sover nu. Jag och Klara ar dock morgonpigga och gick ned for att sitta vid internet. Jag kanske fick ihop 3-4h somn inatt i alla fall..vilket ar helt ok. Jag fick ga upp och vrida om AC temperaturen hela tiden for det blev aldrig lagom temperatur.

Det slutade regna igar till slut och vi fick i oss lite mat. Jag at klassikern Pad Thai (Stekta nudlar med massa gott) och den fick 5 av 5!! Grymmt gott!! Priset for den suverana middagen blev 15kr (men det ar ganska dyrt for en Pad Thai da det pa gatan kostar 5kr). Sedan gick vi runt och strosade pa Ko san road och Annika och Frasse hade pa sig varsin babybla respektiva babyrosa poncho..valdigt vackra ;) Jag och Klara latsades att vi inte kande de. Frasse som gatt i Kents prutskola skulle nu visa prov pa sina prutskills (Efter att ha pratat om hur viktigt det ar med att pruta i ngr manader nu). Antingen sa var det nerverna som satte stopp eller sa far Kent ta och krydda sin undervisning for det gick kanske inte sa jattebra for Frasse :) Vi far ge det lite tid. Om jag kanner Frasse ratt sa kommer han inte att ge sig utan han kommer att komma hem som prutmaster number one. 

Idag ska vi forst ata frukost nu pa hotellet. Sedan ska vi til ett stort kopcentrum och kika lite. Jag ska ocksa smsa en bekan 


Har sitter lilla jag mitt i smeten!

Vi ar framme! Jag fattar det inte. Sa lange som man vantat pa detta och huxflux sitter jag har. Helt otroligt!!! Det som kanns sa bra ar att jag vet att jag ska vara har sa lange och bara kan njuta utan att kanna nagon som helst stress. Intrycken av Bangkok hittils ar dock total stress och kaos, men just darfor kanns det sa skont att bara strosa runt och ta in alla intryck... Vi mottes tyvarr av regingt vader idag, men samma sak galler har det fina vadret kommer och det ar nog bara bra att det inte ar for varmt i stan... Imorgon vantar shopping och kanske massage ! Har redan lyckats pruta ner en vaska men ocksa hunnit bli osams med tva forsaljare... prutningsskolan rullar vidare. Alla tips valkomnas!

Avslutningsvis skulle jag bara vilja tacka mina underbara foraldrar for att ni finns. Ni har hela tiden uppmuntrat mig att gora den har resan. Tack mamma (min personlige projektledare ;) ) for all hjalp med allt och tack pappa for att du alltid tror pa mig, ser fram emot att gora vart visionsmal. Det stod, mod och uppmuntran jag fatt av er i alla sitationer betyder sa mycket!

Nu ska jag ga och lagga mig for trottheten efter flyg, en dag i Bangkok samt sex timmars tidsskillnad har satt sina spar. Forutom for matte forstas som pastar sig helt klara sig utan somn...

Kram
Frasse
Framme!! :D

Da var vi antligen har! Det ser ut som jag hade fovantat mig. Jag ar lite jetlagad och trott efter att knappt sovit nat men allt har gatt jattebra! :) Flygresan gick ganska fort, jag hann inte ens lasa i mina tva tidningar jag hade kopt till tidsfordriv. Nu har vi chekat in pa ett hotell pa Koh Sam Road som ar en gata for backpackers och lanar datorerna lite i vantan pa att det ska sluta regna sa att vi kan ga och ata. Det ar molnigt men jattevarmt och kvavt sa man saknar frisk luft. Nu ska vi ut och leta matstalle!

Kram Annika

Bangkok here we are!!

Eftersom detta tangentbord saknar de tre sista bosktaverna i vart alfabet sa for ni sta ut med att texten blir lite knasig.

Nu sitter vi pa ett internetcafe vid vart hotell och vantar pa att det mycket kraftiga regnet ska ge sig. Resan gick bra och det gick fort. Hyperaktiva jag kunde saklart inte sova, har nu varit vaken i 27h i strack och tror ni inte jag ar piggare an nagonsin? Ibland undrar jag vad jag far all min energi ifran. De andra sov sa sott pa planet, sarskilt frasse som sov hela tiden utom da det serverades mat saklart. Alla ar ganska hungriga da frukosten pa planet inte var nagon hojdare eller vad sags som spenatomelett? Vi maste vanta pa att ovadret drar forbi forst for det fullkomligt forsar. Vi bor nu i tva natter pa detta hotell och vi bor alla i samma rum. Vi far frukost och sa har vi en pool som har oppet till 02.00!!! Generost va?

Imorgon kanske jag publicerar lite bilder fran resan hit, den som lever far se.

Kramar,
Matte!

Avresa snaaaart!!!


Frasses presentation!

Fullständigt namn: Kristoffer William Fransson

Ålder: 20 år

Bor: Ja säg det.. lite var stans.. gävle, stockholm, resväskan, snart - Thailand

Civilstånd: Singel

Stjärntecken: Vattuman - vem o vad passar man ihop med då? nån som vet?

Jag med tre ord: Omtänksam, engagerad och tidsoptimist

Mina intressen: Springa medel långt, åka slalom och spela spel.

Viktigaste saken/sakerna i min packning: Mitt egenvirkade pannband

Så här lärde jag känna de andra i ressällskapet: Matte lärde jag känna genom Löpet, Annika genom Matte och Idreresan i vintras, KLara genom att hon ska följa med på denna resa!

Detta ser jag framemot med resan: Att jag trots mitt ringa underhudsfett inte ska behöva frysa när jag badar i havet.

Detta är jag mest orolig för: Att jag inte ska vinna brunhetstävlingen!

Dessa länder har jag besökt förut: Danmark, Norge, Frankrike, Spanien, Grekland, Portugal - alltså inget utanför Europa...


Nu börjar jag få upp ångan

Nu börjar mina resnerver darra lite och jag har drabbats av någon slag paralyzering. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag känner också att jag är på väg att bli förkyld men jag ska göra allt som står till min makt för att hålla den eventuella förkylningen borta.

Har varit i Täby centrum och köpt det sista:
- Regnponcho (var tvungen, kostade bara 25kr)
- Handsprit
- Sovmask
- Ett till minneskort till kameran
- Moneypocket
- Valnötsfranska
- Två avokado

Ok, det två sista sakerna är till lunchen ;)

Nu ska jag börja packa och snart äta sista lunchen på svensk mark på riktigt riktigt länge!!


Snart ligger jag på en solstol och dricker saft...precis som jag gjorde i sommras!

/Matte


Resfeber.... YES!

Klara här!
Jag har faktiskt resfeber, på riktigt! Igår hade jag feber och halsont, och idag har jag bara halsont. Men känner mig lite hängig. Typ. Jag har packat ihop allt nu och fixar lite med min iPod bara. Jag är olydig och laddar hem istället för att köpa på iTunes. Men hallå! Jag behöver pengar i Asien, vill ju inte svälta där nere.. typ..

Erik Hassles, Mikas och Empire Of The Suns nyaste album fick det bli.
Har även lagt in ca 15 avsnitt av It's always sunny in philadelphia och Twilightfilmen! (den första då)
SÅ NU SKA JAG VÄL KUNNA KLARA AV EN FLYGRESA PÅ 10h.
Dessutom ska jag ju mest sova under tiden har jag tänkt.

Imorse gosade min katt hejdå-gos med mig. Jag tvångsgosade först lite (höll i honom fast han ville gå), men till sist så tyckte han om det och låg kvar frivilligt.

MEN AHH. Har jag fått med mig allt nu? Hoppas det. IHH.

NÄSTA GÅNG JAG SKRIVER ÄR VI I ASIEN.
Hejdå!

Resfeber......NOT

Godkväll!
Nu är det ganska så exakt ett dygn kvar tills vi lämnar Sverige. Undetecknad, Klara, Annika "Ankan" och Kristoffer "Frasse" ska ge oss iväg på en härlig resa. Jag vet inte hur de andra mår nu men om jag talar för mig själv är jag lugn som en filbunke och hittills ingen resfeber. Jag tycker det är lite underligt då det inte är någon liten semestertripp vi ska iväg på utan ett tre månaders långt äventyr. 

För att roa er läsare har jag publicerat en kort presentation om varje person i ressällskapet. Det underlättar lite eftersom det är få av er läsare som känner alla i sällskapet. Frasses presentation får vi dock vänta på (som vanligt tar det alltid lite tid för Frasse, men jag som världsvan tar det hela med ro ;)

Alla förberedelser inför resan har gått bra förutom att jag idag fick punga ut hela 600kr för en tillfällig eftersändning av min post samt att jag inte hinner få mitt icabanken kort (Måste därför betala 35kr per uttag, med icabanken var det gratis). 

Det var allt från mig idag men mycket mer ska det bli.

/Mattias "Matte" Karlsson
 


klara presentation!

Fullständigt namn: Klara Månsson

Ålder: 20år

Bor: Askersund

Civilstånd: I ett förhållande

Stjärntecken: Oxe

Jag med tre ord: Envis, glad och nyfiken

Mina intressen: Mat är gott

Viktigaste saken/sakerna i min packning: Solskyddsmedel och insektsspray!

Såhär lärde jag känna de andra i ressällskapet: Hmm, jag och Annika gick i samma franskaklass i 7-8:an, Mattias och jag i samma mellanstadieklass och Frasse genom Mattias!

Detta ser jag framemot med resan: SURFA!

Detta är jag mest orolig för: Insekter och svininfluensan..

Dessa länder har jag besökt förut: Ganska många i Europa, men ej utanför!Mattias presentation!

Fullständigt namn: Mattias Gustav Karlsson

Ålder: 20

Bor: Näsby allé (Täby/Stockholm)

Civilstånd: snigel

Stjärntecken: vädur

Jag med tre ord: glad, energisk och generös

Mina intressen: Träna, musik, läsa böcker och min specialitet: deep talks

Viktigaste saken/sakerna i min packning: Löparskorna, sollotion och mitt glada humör

Såhär lärde jag känna de andra i ressällskapet: Klara sedan dagiset vitsippan och skolår tillsammans. Ankan och jag bodde/bor grannar i Askersund och blev mycket bra vänner i årskurs 4 och är sedan dess odelbara trots flyttar hit och dit. Frasse och jag gick Löpargymnasiet tillsammans.

Detta ser jag framemot med resan: Umgås med ressällskapet. Att få beblanda sig med olika miljöer och kulturer ska bli intressant. Sedan hoppas jag att soluppgången på toppen av Mt Kinabalu (Sydostasiens högsta topp) kommer blir något alldeles extra!!

Detta är jag mest orolig för: Att någon av oss ska bli ordentligt sjuk.

Dessa länder har jag besökt förut: Många länder i Europa och Thailand (Phuket).


Annikas Presentation!

Fullständigt namn: Annika Louise Christina Owén

Ålder: 20

Bor: Köping, men är mest i Frövi hos pojkvännen :)

Civilstånd: Tillsammans med Emil :)

Stjärntecken: Vädur!

Jag med tre ord: öppen, glad, ambitiös

Mina intressen: Kompisar, träna, mat och prata!

Viktigaste saken/sakerna i min packning: Min rosa miniplattång! :P Nejdå det är väl pass, pengar, mobil o kamera. Det vanliga typ :) och solskyddfaktor 50!

Såhär lärde jag känna de andra i ressällskapet: Matte är en barndomsvän från skolan, som jag bor några hus bort ifrån i Askersund. Klara och jag gick också i samma skola och lärde jag känna henne mer på franskan i sjuan och genom Tove :) Frasse blev jag kompis med genom Matte!

Detta ser jag framemot med resan: Att få umgås och uppleva så mycket med så härliga och roliga vänner! :D

Detta är jag mest orolig för: bli sjuk..

Dessa länder har jag besökt förut: Danmark, Norge, Finland, Grekland, Spanien och Ungern
Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0