Phi Phi!

Hej Hej!

Igar kom vi till Phi Phi oarna fran Krabi. Det ar valdigt internationellt mot flera andra stallen vi har varit pa och jattemycket svenskar. Det ar valdigt fint har forutom nar det ar lagvatten sa att halva havet forsvinner och allt man ser ar en lerig sandbotten med massa stenar. Igar fick jag och Frasse sjalvklart for oss att bada nar det var ebb (ingen annan badade) och gick ut i leran. Det var en hel del vassa stenar sa nar vi hade gatt en bit och det fortfarande bara var vatten upp till fotknolarna sa fragade vi en thailandare pa en bat om han kunde skjutsa ut oss till djupare vatten sa att vi kunde simma lite. Han var jattesnall och gjorde det men nar vi hoppade i sen sa var det en hel del stora stenar och det borjade morkna ocksa sa efter ett tag borjade vi ta oss in till land igen. Da simmade jag in i en stor, svart, sjoborre med langa vassa taggar sa att jag fick sju langa stickor in i foten. En kunde jag dra ur pa en gang men de andra satt sa djupt in att de inte gick att dra ur. Sa vi tjoade lite och fick nagra israeliska gubbars uppmarksamhet som satt i en liten gummibat en bit in mot land. Eftersom det gjorde ganska ont (sjoborren hade nat gift eller liknande sa det sved ganka rejalt) sa fragade vi dom om vi kunde fa aka in med dom och det fick vi. Jag gick till nan fotvard grej och fragade efter en doktor som kunde hjalpa mig att dra ut piggarna men de sa att det inte behovdes utan gnuggade med en lime och nagot rott klet. Sen gjorde det faktiskt inte ont langre sa vi gick hem. Matte och Frasse lekte lite doktor och forsokte fa ut taggarna med pincett men det gick inte. 

Till raga pa allt sa hade Frasse lamnat sina sandaler pa en stor sten pa stranden som vi inte kunde hitta nar vi kom iland igen for att det var sa morkt da.

Men for att lugna min kara mamma sa fragade vi en tjej pa en dykningsfirma om de dar sjoborrarna eller vad det nu var ar farliga men hon sa att det inte var nan fara utan att piggarna formultnar av sig sjalva i foten sa det ar bara att lata dem vara.

Ikvall hade vi tankt att festa och ha en riktig brakutgang eftersom vi inte har festat sa jattemycket pa resan men da fyller sjalvklart den thailandska kungen ar sa allt ar stangt och ingen gar ut. Typiskt! Men vi tar igen det imorn istallet :) En annan som fyller ar idag ar Frasses mamma Lotta! Ett stort grattis till henne! :) Vi traffades ju i Krabi nar hon och hennes kille Kent kom dit pa semester. Det var valdigt kul att fa traffa dom och dom var jattetrevliga och roliga bada tva :) Forsta kvallen sa skulle vi motas pa deras hotellrum inna vi gick ut och at tillsammans och da hade de dukat upp med en svensk buffe! Det var fullkornsbrod, kaviar, julmust, glogg, mandlar, russin, Ahlgrens bilar och frukt. De hade aven kopt musli och knackebrod som vi fick ta med oss. Valdigt uppskattat! :) Som gradden pa moset sa bjod Lotta oss pa middagen! Jag at en god lax med pasta och pestosas och bjornbarcheesecake :)

Sista kvallen sedan i Krabi sa bjod vi tillbaka lite genom att fira Lotta i forskott med en sang och prestenter. Frasse gav ett par foppatofflor, fina bordstabletter och blommor fran Bali fint invirat i en sarong. Matte bjod pa efteratten till de bada och jag gav henne ett par salladsbestick.

Idag har vi gatt upp till en utsiktsplats dar man sag ut over on. Det var jattevackert och vi tog massa fina bilder som sakert kommer att publiceras senare. Efter att gatt upp for alla hundra trappstegen sa var jag helt skakig i benen och till och med dom valtranade killarna var lite darriga.

Nehe nu trottnar killarna pa mina bibelinlagg. Nu ska vi ga och ata och Matte och Frasse ska ta sig an en utmaning att ata en 800 gram hamburgare med massa tillbehor pa en halvtimme. ska bli spannade att se om de klarar det men sa hungriga som de brukar vara sa ska det nog slinka ner ;P

Maste bara avsluta med att jag har gjort flator och kopt en kamera! En rosa :) 

Kraaaaam Annika 

Kommentarer
Postat av: Mamma Christina

Ja blev ju lite tokigt att det hann bli mörkt så man inte såg sjöborren, men skönt att höra att det inte gör ont längre i foten efter taggarna! Va roligt att du fick tag på en kamera som va bra, då blir det mycket fotande sista veckorna. Ha det så kul nu i kväll! Kram Mamma

2009-12-06 @ 14:38:53
Postat av: Barbro Högberg

Det var nog inte så lyckat att bada ,när det är ebb.Hoppas alla taggar är borta nu i foten. Ska läsa lite om sjöborrar.Känner att kunskapen om dem är ringa. Hälsningar mormor Barbro.

2009-12-07 @ 19:13:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0